Sayfa Yükleniyor...
null
Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Tuncay Yiğit, Türkiyede bilgi, bilişim ve siber güvenlik alanında uzman açığı bulunduğunu söyledi. Prof.Dr. Tuncay Yiğit, son yıllarda Türkiyenin bilgi, bilişim ve siber güvenlik uzmanı yetiştirmek ve istihdamını sağlamak gayesiyle 'Milli Politika' izlemeye başladığını dile getirdi. SDÜ Bilgisayar Mühendisliğinin yazılım alanında çok iddialı bir konumda olduğunu kaydeden Yiğit, 'beyaz şapkalı hacker' açığının kapatılması konusunu misyon edindiklerini kaydetti.
BİZ DE VARIZ DİYORUZ
"Çağımızda bilgi güvenliği çok değer kazandı. Artık siber ordu, savaşlar gibi kavramlar ortaya atılıyor, tartışma konusu yapılıyor" diyen Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Tuncay Yiğit, sözlerine şöyle devam etti: "SDÜ Bilgisayar Mühendisliği olarak bilgi güvenliği açısından biz de varız diyoruz. Bilgisayar mühendisliğinde öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizle beraber siber güvenlik alanında farkındalık oluşturmak için çalışıyoruz. Bu bağlamda her hafta bir etkinlik düzenliyoruz. Bir takım ruhu ile çalışıyoruz. Ülkemizin siber güvenlik alanındaki açığını uzman ve bilim insanları ile kapatmak istiyoruz. Siber güvenlik istihdamına katkı sağlayacak insan gücünü yetiştirmek için çaba gösteriyoruz. Gelecekte bu alanda çalışmak isteyenlere destek sağlamak misyonunu izliyoruz. Dönem başından bu yana öğrencilerimizin derslerinin haricinde her hafta etkinlikler yapabilmeleri için imkan sağladık. Öğrencilerimizin siber güvenlik alanındaki etkinliklere katılımları üst düzeyde idi."
SDÜ ÖNEMLİ MİSYON ÜSTLENDİ
Prof.Dr. Yiğit, ağ ortamındaki zafiyetleri giderecek uygulamalar ve çözüm önerileri de sunduklarını, ayrıca milli politika haline gelen siber güvenlik yetiştirilmesi ve istihdamı için SDÜ olarak önemli misyonları yerine getirdiklerini anlattı. 2005de açılan SDÜ Bilgisayar Mühendisliğinin bin 200 lisans, 250 lisansüstü öğrencisi bulunduğunu belirten Yiğit, "1 ve 2. öğretim açık. Uzaktan öğretim modeli de uyguluyoruz. Ama bir süredir uzaktan eğitim için öğrenci almıyoruz. Her akademik yıl ortalama 200 mezun veriyoruz" dedi. (İHA)
Haber Merkezi