Sayfa Yükleniyor...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından geliştirilen Ulusal Coğrafi Bilgi Platformu, e-Devlet üzerinden erişime açıldı. Ulusal Coğrafi Bilgi Platformu nedir, ne işe yarar?
Ulusal Coğrafi Bilgi Platformu, kullanıcı dostu bir arayüze sahip olmasıyla birlikte, kapsamlı veriler sunuyor. e-Devlet üzerinden bu hizmete erişen kullanıcılar, harita üzerinde herhangi bir noktaya tıklayarak "Katmanları Göster" seçeneği ile Coğrafi Veriler menüsüne ulaşabiliyor. Bu şekilde, acil durum toplanma alanları ve alt-üst geçitler gibi bölgeyle ilgili tüm bilgilere erişim sağlanabiliyor. Elde edilen veriler, harita üzerinde de gösteriliyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ulusal Coğrafi Bilgi Platformu'na duyulan ihtiyacı açıklarken, özellikle acil durum ve afet anlarında kritik coğrafi verilere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Bakan Kurum, oluşturulan platform sayesinde tüm bu verilerin artık herkesin erişimine açık bir hale getirildiğini ifade etti.
Afet ve acil durumlarda ihtiyaç duyulacak kritik coğrafi verilerin paylaşıldığı platformda yer alan 630 coğrafi katman (coğrafi tanım), geniş bir arama yelpazesi sunma olanağı sağlıyor. Bu platformda, coğrafi veri görüntüleme, metaveri yönetimi ve coğrafi veri talep ile paylaşım portalı gibi kapsamlı hizmetler sunulacak. Ayrıca, kullanıcıların coğrafi veri standartlarını daha iyi anlamalarına yardımcı olacak bir coğrafi veri sözlüğü de mevcut. TÜRKSAT iş birliğiyle uluslararası standartlara uygun şekilde geliştirilen uygulamaya, vatandaşlar e-Devlet Kapısı üzerinden erişim sağlayabilecek. Mevcut durumda 14 bin kullanıcısı bulunan platformun, e-Devlet entegrasyonu ile birlikte 66 milyon kullanıcıya ulaşması hedefleniyor.
HABER MERKEZİ