Dar gelirliye et yemek hayal oldu: Fiyatlar uçuşa geçti!

Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) verilerine göre kıvırcık kuzu etinin fiyatı 10 günde 60 lira arttı.

  • Oluşturulma Tarihi : 18.11.2024 12:46
  • Güncelleme Tarihi : 18.11.2024 09:48
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Dar gelirliye et yemek hayal oldu: Fiyatlar uçuşa geçti! haberinin görseli

Dünya Gazetesi'nden Mehmet Hanifi GÜLEL'in haberine göre; İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, kıvırcık kuzu karkas etin kilogram fiyatının son 10 günde 60 liralık bir artışla 510-540 lira seviyesine çıktığını belirtti.

Şu anda kesim­lik hayvan alınmaya çalışıl­dığında ise fiyatının daha da artacağı beklentisiyle üre­ticilerin satmaktan vazgeç­tiğine dikkat çeken Tüfekçi, kıvırcık kuzunun 8 ile 14 ay­lık arasında olan hayvanla­rın kesimleri yapıldığını ak­tardı.

Karnabat kıvırcık kuzula­rın Çanakkale, Biga, Balıke­sir ve Tekirdağ yöresinde ye­tiştirildiğini aktaran Tüfek­çi, “İnce kuyruklu bir koyun cinsi olması, piştiği zaman etinin koku yapmaması, eti­nin daha yumuşak ve lezzetli olmasından dolayı tüketici­ler tarafından talep ediliyor. Son gelen zamlarla İstan­bul’da kasaplarda kemikli kı­vırcık kuzu etinin kilogram fiyatı 700 ile 790 lira seviye­sinde değişiyor. Kıvırcık ku­zu kıyma fiyatı ise 1.150 ile 1.250 lira seviyesine çıktı” dedi.