Et fiyatlarında yükseliş sürüyor

Kırmızı ette fiyat artış trendi hız kesmeden devam ediyor. UKON verilerine göre dana eti son bir yılda yüzde 30,6 zamlanarak 424 TL’ye, kuzu eti ise 553 TL’ye kadar çıktı


  • Oluşturulma Tarihi : 16.03.2025 10:36
  • Güncelleme Tarihi : 16.03.2025 10:36
  • Kaynak : BERKAY ERDEN
Et fiyatlarında yükseliş sürüyor

Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin (UKON) aftalık bölgeler arası dana ve kuzu yağsız kesim fiyatlarını açıkladı. Son verilere göre, Türkiye genelinde dana ve kuzu etinde hem aylık hem yıllık bazda fiyat artışı kaydedildi. Dana yağsız kesim fiyatı 419 TL’den, 424 TL’ye çıkarken; canlı kuzu kesim fiyatı da 482 TL’den, 487 TL’ye yükseldi. Geçen aya göre dana etinde yüzde 5,6’lık bir artış görülürken, yıllık bazda bu oran yüzde 30,6’ya yükseldi. Kuzu etindeki aylık fiyat artışı ise  yüzde 6,4 olurken, yıllık bazda bu oran yüzde 21,7 olarak gerçekleşti.

EN YÜKSEK ARTIŞ MARMARA'DA

Dana eti fiyatlarında en yüksek artış, Marmara Bölgesi’nde yaşandı. Dana bıçak yağsız kilogram fiyatı Marmara’da 429,70 TL’ye kadar çıkarken, Karadeniz Bölgesi’nde 434,20 TL seviyesine ulaştı. En düşük dana eti fiyatı ise 414 TL ile Akdeniz Bölgesi’nde görüldü. En pahalı kuzu eti Marmara Bölgesi’nde 553,40 TL’ye çıkarken, en uygun fiyatlı bölge 437 TL ile Doğu Anadolu oldu.

 

Yazarımız Kim ?

BERKAY ERDEN