Sayfa Yükleniyor...
Yurt dışı seyahatinde çektiği Anadolu mutfağı hasretinden yola çıkan İzmirli girişimci, kentteki Orta Asyalıların yöresel yemeklerine özlemini gidermek için restoran açtı
{"title":"","description":"Üç yıldır İzmir'de yaşayan Kırgız Madina Miyayeva ise kentte ilk defa Kırgızistan yemeğini bulduğunu belirterek, \"İzmir'de Özbek mantısı yapan bir yer vardı. Burada beşparmak, samsa, çimçi salatası var. Yemekler çok güzel, çok özledim burada biraz özlemimi gideriyorum.\" diye konuştu.\n\n"}
{"title":"","description":"Normalde yaklaşık 45 dakikada pişen Özbek mantısının pişirme süresini 15 dakikaya indirdiklerini belirten Servi, \"Hamurun kalınlığını biraz daha incelttik. İçindeki eti, bıçak doğraması değil de biraz daha kalın çekilmiş kıymadan yaparak bunun pişme süresini biraz daha azalttık çünkü bir müşterimiz geldiği zaman 45 dakika bekleyemeyeceği için biz onu müşteriye göre uyarladık ve mükemmel bir lezzet ortaya çıktı. Aşçınız kim diye soruyorlar.\" ifadesini kullandı.\n\n"}
{"title":"","description":"Kemeraltı Birinci Beyler Sokağı'nda önce küçük bir lokanta açtığını dile getiren Servi, \"Yemekleri, Orta Asyalıların yanı sıra bizim vatandaşlarımız da çok beğendi, ilgi gösterdi. İlk açtığımız işletmenin küçük gelmesiyle aynı sokakta daha büyük bir iş yerine taşındık.\" diye konuştu.\n\n"}