Yurt dışı seyahatinde çektiği Anadolu mutfağı hasretinden yola çıkan İzmirli girişimci, kentteki Orta Asyalıların yöresel yemeklerine özlemini gidermek için restoran açtı
Yurt dışı seyahatinde çektiği Anadolu mutfağı hasretinden yola çıkan İzmirli girişimci, kentteki Orta Asyalıların yöresel yemeklerine özlemini gidermek için restoran açtı
07.07.2024 09:26
-
Hayvansal ürünlerin ağırlıkta olduğu Orta Asya mutfak kültürünün lezzetlerini içeren menüde, altı üstü ince hamurla kapanan içinde dana eti kıyması, soğan, baharat ve hayvansal iç yağının kullanıldığı Türkmenistan'ın fitçi yemeği yer alıyor.
07.07.2024 09:26
-
Üç yıldır İzmir'de yaşayan Kırgız Madina Miyayeva ise kentte ilk defa Kırgızistan yemeğini bulduğunu belirterek, "İzmir'de Özbek mantısı yapan bir yer vardı. Burada beşparmak, samsa, çimçi salatası var. Yemekler çok güzel, çok özledim burada biraz özlemimi gideriyorum." diye konuştu.
07.07.2024 09:26
-
Normalde yaklaşık 45 dakikada pişen Özbek mantısının pişirme süresini 15 dakikaya indirdiklerini belirten Servi, "Hamurun kalınlığını biraz daha incelttik. İçindeki eti, bıçak doğraması değil de biraz daha kalın çekilmiş kıymadan yaparak bunun pişme süresini biraz daha azalttık çünkü bir müşterimiz geldiği zaman 45 dakika bekleyemeyeceği için biz onu müşteriye göre uyarladık ve mükemmel bir lezzet ortaya çıktı. Aşçınız kim diye soruyorlar." ifadesini kullandı.
07.07.2024 09:26
-
Kemeraltı Birinci Beyler Sokağı'nda önce küçük bir lokanta açtığını dile getiren Servi, "Yemekleri, Orta Asyalıların yanı sıra bizim vatandaşlarımız da çok beğendi, ilgi gösterdi. İlk açtığımız işletmenin küçük gelmesiyle aynı sokakta daha büyük bir iş yerine taşındık." diye konuştu.
07.07.2024 09:26
-
Servi, turizmcilikle uğraştığı 2018 yılında bir süre hizmet verdiği Orta Asyalıların kültürlerini tanımak için Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Türkmenistan'a gitti.