İzmir'de bir balık restoranı, levreği kenttekilerin gevrek olarak isimlendirdiği simit şeklinde hazırlayıp levrek gevrek ismiyle menüye koydu
İzmir'de bir balık restoranı, levreği kenttekilerin gevrek olarak isimlendirdiği simit şeklinde hazırlayıp levrek gevrek ismiyle menüye koydu
"Yeni bir ürün olmasına rağmen günde 60-70 civarında tüketiliyor. Tutuldu ve biliniyor. Soya soslu kılçıksız levrek, baharatla harmanlanıyor ve yufkanın içerisine sarılıyor. Daha sonra susama bulanarak yağın içerisinde kızartılıyor. Görenler veya müşteriler 'bu ürünü nereden buldunuz, nasıl bir ürün' gibi tepkiler vererek şaşırıyor. Sonrasında ise tadan müşteriler ürünü beğeniyor. Gevrek ama içerisinde levrek var. Müşterilerimize bu şekilde tarif ediyoruz."