Sayfa Yükleniyor...
MasterChef Türkiye All Star’ın konuk şefi Fisun Ercan'ın hayatı merak konusu oldu. Yarışmacılara bugün 'Yuvalaça' yemeğini gösterecek olan Fisun Ercan kimdir? İşte tüm merak edilenler...
MasterChef All Star’ın bu akşam yayınlanan programında konuk şef olarak bulunan Fisun Ercan’ın kim olduğu merak konusu oldu. Güler yüzü ve yüksek enerjisi ile dikkat çeken Fisun Ercan’ın hayatını sizler için araştırdık. İşte MasterChef All Star’ın konuk şefi Fisun Ercan hakkında tüm merak edilenler…
Türk/Akdeniz mutfağı üzerine uzmanlık kazanmış olan Fisun Ercan, İzmir’in Seferihisar ilçesinde doğdu. Üniversiteyi bitirdikten sonra Türkiye'yi gezdi ve ülkenin yöresel lezzetlerini keşfetme fırsatı buldu. Ercan 1998 yılında Montreal'e gitti. Burada önce bilgisayar programcısı olarak çalıştı ve daha sonra LaSalle College'ın aşçılık programına kayıt yaptırdı. Fisun Ercan daha sonra aşçılık kariyerinde sayısız başarıya imza attı. Aynı zamanda birçok yemek kitabı bulunan Fisun Ercan, 20 yıldır Kanada'da yaşıyor.
Fisun Ercan’ın hayatını araştırdığımızda karşımıza kendi internet sitesinde hayatı ve kariyerini anlattığı şu ifadeler çıktı:
Türkiye'nin Ege kıyısında Seferihisar adında küçük bir köyde doğdum. Babam gerçek bir yemek tutkunudur ve insanlara o kadar doyana kadar yemek yedirmeyi sever ki tabaklarına yemek koymayı bırakması için ona yalvarırlar! Annem harika bir ev aşçısıdır; yaratıcı, hassas ve detaycıdır. Çocukluğumda evimizdeki tipik bir gün, babamın akşam yemeğinde ne yiyeceğimize dair verdiği brifing ile mutfakta başlardı. Köyde küçük bir pazarı vardı ve yemeğe olan düşkünlüğüyle bilindiği için çiftçiler en iyi ürünlerini, balıkçılar da günün avını canlı olarak ona getirirlerdi. Tavuk ya da kuzu gibi küçük hayvanlar bahçemizde anneannem ya da babam tarafından kesilir ve annem tarafından parçalanırdı. Yumurtalar ve süt eve geldiklerinde hala sıcaktı, balıklar hala mutfak tezgahında hareket ediyordu... Annemin bir gün enginarların aynı gün toplanmadığı için yeterince yumuşak olmadığından şikayet ettiğini bile hatırlıyorum!
Üniversite için şehre taşındığımda, büyük şehirlerdeki insanların taze ürünlere kolayca ulaşamamasına çok şaşırmıştım. Beni en çok şok eden şey, eskiden canlı ve sıcak gördüğüm her ürünün artık ölü ve donmuş olmasıydı! Neyse ki her hafta sonu ailemin yanına gidip o hafta için çantamı doldurabiliyor ve tüm arkadaşlarıma yemek pişireceğim mütevazı öğrenci evime geri getirebiliyordum.
Yıllar sonra profesyonel olarak yemek yapmaya başlasam da hayatım hep yemek odaklıydı. Ekonomi ve Finans okurken, sürekli en iyiyi aradığımı bildikleri için arkadaşlarım ve ailem için gayri resmi bir restoran rehberi olarak hizmet ettim. Üniversiteden sonra Türkiye'yi gezerek ülkenin saymakla bitmeyen yöresel lezzetlerini keşfettim.
Kızımla birlikte Montreal'e taşındığımda önce bilgisayar programcılığı okudum ve birkaç yıl bilgisayar programcısı olarak çalıştım. Yemeğin hayatımda oynadığı önemli rolü fark ettikten sonra büyük bir U dönüşü yaptım ve aşçılık okuluna gittim. Eşim ve arkadaşlarım beni bir restoran açmaya teşvik ettiğinde zaten bir catering şirketim vardı. Finans ve bilgisayar programcılığında çalıştıktan sonra hayatımın üçüncü bölümü başladı. Artık şeftim.’’
BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: MasterChef Türkiye All Star Torta Susanna tarifi... Torta Susanna nasıl yapılır?
HABER MERKEZİ