Sayfa Yükleniyor...
Gelinim Mutfakta yarışmasında yapılan kaymaklı badempare tatlısını tarifi ve kullanılan malzemeleri merak konusu oldu. Biz de sizin için kaymaklı badempare tatlısınının detaylarını derledik. Peki kaymaklı badempare tatlısı nasıl yapılır ve hangi malzemeler kullanılır? İşte detaylar…
Gündüz kuşağının ilgiyle takip edilen yarışma programlarından biri olan Gelinim Mutfakta yarışmasında bugün yapılan kaymaklı badempare tatlısının tarifini sizler için araştırdık. Peki kaymaklı badempare nasıl yapılır ve hangi malzemeler kullanılır? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…
Hamur için:
Tereyağı (125 gram)
Pudra şekeri (1 çay bardağı)
İrmik (1 çay bardağı)
Yoğurt (1 çay bardağı)
Yumurta (1 tane)
Kabartma tozu (1 paket)
Vanilin (1 paket)
Un (2,5 - 3 su bardağı)
Badem (1 çay bardağı kadar)
Şerbet için:
Su (3 su bardağı)
Şeker (3 su bardağı)
Limon suyu (1 tatlı kaşığı)
Üzeri için:
Kaymak (100 gram)
File badem (1 çay bardağı)
Gelinim Mutfakta yarışmasında yapılan kaymaklı badempare tatlısının şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra, kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Tereyağı ve pudra şekerini geniş bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Yoğurt ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Ardından irmik, kabartma tozu, vanilin ve ince çekilmiş bademi ekleyin. Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hafifçe yassılaştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri hafifçe kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak badempareleri soğuk şerbetin içine batırıp çıkarın. Şerbeti çekmesi için yaklaşık 10 dakika bekleyin. Badempareleri servis tabağına alın ve üzerlerine kaymak koyup file badem serpiştirin.
HABER MERKEZİ