Sayfa Yükleniyor...
MasterChef All Star'da 21 Kasım dokunulmazlık oyununu kazanan takım ve eleme adayları merak ediliyor. İşte detaylar…
MasterChef All Star'da bu haftanın ilk dokunulmazlık mücadelesi gerçekleşti. Yarışmacılar verilen yemekleri yapmayı deneyerek kıyasıya mücadele etti. Peki, MasterChef All Star dokunulmazlığı kim kazandı? 21 Kasım MasterChef'te eleme adayı hangi yarışmacı oldu?
MasterChef All Star'ın 21 Kasım Salı akşamı TV 8 ekranlarında yayınlanan bölümde dokunulmazlık mücadelesi yaşandı. Danilo şef, Mehmet şef, ve Somer şef yarışmacılardan ravioli yapmalarını istedi. Dokunulmazlık mücadelesini kaybeden takım yarışmacılar bireysel dokunulmazlık için mücadeleye devam edecek.
Sevilen yarışma MasterChef All Star'ın 21 Kasım Salı akşamı yayınlanan bölümünde dokunulmazlığı kazanan taraf Kırmızı Takım oldu. Kaybeden Mavi Takım yarışmacıları bireysel dokunulmazlık mücadelesi içine girdi.
Kaybeden Mavi Takım yarışmacıları bireysel dokunulmazlık için mücadele etti. Yarışın kazananı Cemre oldu. Böylece MasterChef Cemre eleme potasına girmekten kurtulmuş oldu.
KIRMIZI TAKIM
Batuhan - Kaptan
Tahsin
Kıvanç
Tolga
Eren
Esra
MAVİ TAKIM
Alican - Kaptan
Barbaros
Cemre
Sergen
Hasan
Dilara
HAMURU İÇİN:
4 adet yumurta
3,5 su bardağı un
Yarım su bardağı irmik unu
Yarım çay kaşığı tuz
İÇ HARCI İÇİN:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
200 gram orta yağlı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
1 tutam maydanoz
1 tutam karabiber
RAVİOLİ İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN PÜF NOKTASI
Su eklemeden yoğrulan sert yapıda bir hamur elde etmelisiniz. Hazırladığınız mantı hamuruna taze makarna hamuru açan makinelerle de şekil verebilirsiniz. Eğer irmik unu kullanmak istemezseniz aynı miktarda un ile hamurunu hazırlayabilirsiniz.
Ravioli hamuru için; un, tuz ve irmik ununu geniş bir karıştırma kabına alın. Ardından yumurtaları ekleyin. Kıvam alana kadar yoğurun. Streç filmle sarıp 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Ravioli hamurlarını açmadan önce iç harcı hazırlayın. Kuru soğanı ve sarımsağı rondoda püre haline getirin ya da minik küpler halinde doğrayın. Sıvı yağ ile tavada kavurun. Kavrulan sarımsak ve soğanın üzerine kıyma, tuz ve karabiberi ilave edip pişirmeye devam edin. Son olarak un ve cevizi ekleyip suyunu çeken ve pişen kıymalı harcı bir kenara alın. Hamuru 2 bezeye ayırın. Mutfak tezgahını hafifçe unlayıp bir adet hamur bezesini merdane yardımıyla yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açın. Açtığınız hamurların kenar kısımlarını keserek uzun dikdörtgen şekline getirin. Kare hamur parçalarının orta kısımlarına hazırladığınız kıymalı iç harçtan bir tatlı kaşığı kadar yerleştirin. Yaklaşık 8x8 cm olacak şekilde kare parçalar halinde kesin. Ravioli makarna hamurlarının kenar kısımlarını bir fırça yardımıyla su ile ıslatın. Üzerine bir kat hamur kapatıp kare şeklini verin. Kenar kısımlarının üzerinden tırtıklı ya da düz bir kesici yardımıyla keserek yapışmalarını ve şekil almalarını sağlayın. İç harcın etrafını elinizle bastırarak hamurların yapışmasını sağlayın. Derin bir tencerede, kullandığınız tencerenin yarısı kadar kaynamış suyu hazırlayın. Taze taze açılmış ravioli makarnalarını 8-10 dakika kadar haşlayın. Haşlanan makarnaları bir süzgeç yardımıyla çıkartıp fazla sularını süzdürün. Servis tabağına alıp isteğinize göre ince kıyılmış maydanoz, dereotu, yoğurt ve çekilmiş karabiber eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
HABER MERKEZİ