Kurban Resmi

MasterChef All Star’a veda eden kişi kim oldu? MasterChef Pehli nasıl yapılır?

TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef All star yarışmasında yeni hafta ve takımların ilk mücadelesi gerçekleşti

  • Oluşturulma Tarihi : 14.11.2023 21:40
  • Güncelleme Tarihi : 14.11.2023 21:46
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
MasterChef All Star’a veda eden kişi kim oldu? MasterChef Pehli nasıl yapılır? haberinin görseli

TV8 ekranlarında MasterChef heyecanı hız kesmeden devam ediyor. Mavi ve kırmızı takım haftanın ilk yarışında performansını sergiledi. Avantajı kazanan kırmızı takım, bir gün öncesinden menüyü öğrenerek oyuna hazırlıklı olarak geldi.

Kırmızı ve mavi takım bu hafta Tolga ve Barbaros kaptanlığında performanslarını sergileyecek. İlk takım oyunu salı akşamı oynandı. Kırmızı takım, yarışmacı Tolga'nın düelloyu kazanarak avantajı elde etmesiyle ilk oyunun menüsünü öğrenme hakkına sahip oldu.

Mavi takımdan Alican'ın elinin sargılı olması nedeniyle meydana gelen rahatsızlık takımını olumsuz etkiledi ve yarışmacı tek eli ile yemekleri çıkarmak zorunda kaldı.

İlk oyunun konsepti Doğu Ekspresi oldu. Böylece iki takım da Turistik Doğu Ekspresi'nin geçtiği yedi ilden yemekler çıkardı. İşte menüdeki yemekler:

Sazan balığı köftesi (Ankara)

Kesme çorbası (Erzurum)

Pirpirim aşı (Erzincan)

Tuvalak (Kırıkkale)

Nevzine (Kayseri)

Pehli (Sivas)

Kars böreği

Şefler değerlendirme ardından kazananı açıkladı. İlk oyunu 4-3 skorla kırmızı takım kazanan takım oldu.

MasterChef All Star’a veda eden kişi kim oldu? MasterChef Pehli nasıl yapılır?

MASTERCHEF PEHLİ TARİFİ

PEHLİ İÇİN MALZEMELER

1 kilogram kuzu but (4 parçaya ayrılmış)

50 gram tereyağı

Tuz

MasterChef Türkiye All Star'da yapılan Pehli nasıl yapılır? İşte detaylar…

Butları hızlı ateşte, derin bir tencerede tereyağında her iki taraflarını da birer dakika süreyle kızartın (etin suyu içinde kalacak şekilde) Etleri başka bir tencereye alıp üzerine yarım litre kaynar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp su kaynamaya başlar başlamaz ateşi kısın. Kısık ateşte pişirmeye bırakın. Etler yumuşamaya başlayınca tuz ilave edin. Etler kemiklerinden ayrılır hale gelinceye kadar pişirmeye devam edin. Yanında pirinç pilavıyla, salata, yoğurt ve mezelerle birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Bu haber de ilginizi çekebilir: MasterChef Türkiye All Star'da hangi yarışmacı elendi?