MasterChef Türkiye All Star'a hangi yarışmacı veda etti?

TV8'in sevilen programı MasterChef Türkiye All Star’a hangi yarışmacının veda ettiği merak konusu oldu. İşte MasterChef Türkiye All Star'a veda eden yarışmacı…


  • Oluşturulma Tarihi : 01.10.2023 21:05
  • Güncelleme Tarihi : 01.10.2023 21:15
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
MasterChef Türkiye All Star'a hangi yarışmacı veda etti?

TV8 kanalından yayınlanmakta olan, usta şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın sunduğu aşçılık yarışması MasterChef Türkiye All Star, 2 Ekim Pazar akşamı yayınlandı.

Bir önceki akşam yayınlanan programda potaya giren yarışmacıyu belirlemek için etaplar oynanmış ve ilk etapta testi kebabı yapılmıştı. İlk etabın sonunda ise daha az başarılı olan yarışmacılar potaya girmemek ve yarışmaya bir hafta daha devame edebilmek için ter dökmüşlerdi. İkinci etabın sonunda ise en az başarılı tabağı çıkararak potaya giren son yarışmacı Uğur olmuştu.

Bu akşam yayınlanan programda ise eleme gecesi yayınlandı ve potaya giren yarışmacılar son şanslarını kullanarak yarışmaya bir hafta daha devam edebilmek için ellerinden gelen mücadeleyi verdi. Yine iki etaptan oluşan yarışmada ilk etabı geçen yarışmacılar elenmeden direkt bir sonraki haftaya geçiş yaptı. İkinci etaba kalan yarışmacılar ise en iyi tabağı çıkarmak ve yarışmadaki yollarına devam edebilmek için ter döktü. Eleme gecesinin ikinci etabında yarışmacılar Somer Şef’in tarifi olan perde pilavını yaptı. Perde pilavını diğer yarışmacılardan daha başarısız yaparak bu hafta elenen yarışmacı Uğur oldu.

PERDE PİLAVI NASIL YAPILIR?

Perde pilavı zaman alan fakat zahmetli olmayan bir tarif. Bu lezzetli tarif perde pilavı ile misafir sofralarına renk katabilirsiniz...

İşte lezzetli perde pilavı tarifi:

perdeli pilav için malzemeler

İç pilavı için:

2 yemek kaşığı tereyağı

3 su bardağı pirinç

4.5 su bardağı su ve tavuk suyu karışımı

2 adet tavuk budu

200 g çiğ badem

Yarım kahve fincanı kuş üzümü

1 kahve fincanı dolmalık fıstık

Karabiber, tuz

Hamuru için:

2 adet yumurta

Yarım su bardağı zeytinyağı

Tuz

Un

4 yemek kaşığı yoğurt

Süsleme için:

Badem

Perde Pilavı Tarifi

Tavuk butlarını haşlayın. Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyunu pilav yapımı için ayırın.

Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyu süzülmüş pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun.

Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin. Yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın.

Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın. Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.

Tüm hamur malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun. Unu alabildiği kadar eklemelisiniz.

Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin.

İçine pilavı boşaltın. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın. Hamurun üzerini bademler ile süsleyin.

200 derece ısıtılmış fırında perde pilavını kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tarihte bugün ne oldu? 02 Ekim

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ