Sayfa Yükleniyor...
TV8'in sevilen programı MasterChef Türkiye All Star'da ödülü kazanan yarışmacının kim olduğu merak konusu oldu. İşte MasterChef Türkiye All Star'da büyük ödülü kazanan yarışmacı…
TV8 kanalından yayınlanmakta olan, usta şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın sunduğu aşçılık yarışması MasterChef Türkiye All Star, 3 Kasım Cuma akşamı yayınlandı.
MasterChef Türkiye All Star'ın bu akşam yayınlanan programında büyük ödül için kıyasıya bir mücadelenin yanında 2-8 Kasım Lösemi Haftası kapsamında küçükken lösemi hastalığı geçirmiş ve iyileşmiş gençler ağırlandı. Büyük ödüle giden yolun ilk etabında mavi ve kırmızı takım gençlere en başarılı Türk ev yemeklerini yaparak etabı geçmek için ter döktü. Etabın sonunda her iki takım da misafirlerden eşit oy alınca bütün yarışmacıların ikinci etapta yarışmalarına karar verildi. İkinci etapta ise verilen yemek bir tatlı oldu. Yarışmacıların korkulu rüyası olan krem karamel tekrar karşılarına çıktı. Gecenin sonunda en iyi krem karameli yaparak büyük ödülü kazanan yarışmacı ise Hasan oldu.
Malzemeleri:
6 tane yumurta
1 çay kaşığı vanilya
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı toz şeker
Sütü derin bir tencereye dökün. Toz şeker de ilave edip, karıştırdıktan sonra kısık ateşte 2-3 dakika ılıyana kadar pişirin.
Farklı bir kabın içine tek tek aldığınız yumurtaları, vanilya ile karıştırdıktan sonra ılık halde olan şekerli süt karışımına azar azar ılıştırarak ilave edin. İyice karıştırdığınız karışımı kısık ateşte 2 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
Tatlının karameli için ise; toz şekeri bir tavaya alın ve eriyip karamel halini alana kadar kısık ateşte eritin. Koyulaşıp karamel halini alan toz şekere limon suyu katıp karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
Tatlıyı pişireceğiniz fırın kaplarının tabanına hazırladığınız karameli eşit şekilde bölün.
Sulu halde olan sütlü tatlı karışımını, pürüzsüz bir kıvam elde etmek için süzerek ayrı bir kaseye alın.
Sütlü karışımı tabanını karamel ile kapladığınız tatlı kaselerine böldükten sonra fırın tepsisine yerleştirin.
Kapların yarısına gelecek kadar soğuk suyu fırın tepsisine koyun. Tatlıları, önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirmeye özen gösterin.
Fırından çıkardığınız krem karamelleri soğuduktan sonra ters çevirerek kalıplarından çıkartın. Altta kalan karamel sosu üzerlerinden aşağı doğru yayılan tatlıları, dilerseniz dondurma eşliğinde de servis edebilirsiniz.
BU HABER DE İLGİNİ ÇEKEBİLİR: MasterChef All Star’da kim eleme adayı oldu?
HABER MERKEZİ