Sayfa Yükleniyor...
TV8'in sevilen programı MasterChef Türkiye All Star’da eleme adayının hangi yarışmacı olduğu merak konusu oldu. İşte MasterChef Türkiye All Star'da eleme potasına giren yarışmacı…
TV8 kanalından yayınlanmakta olan, usta şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın sunduğu aşçılık yarışması MasterChef Türkiye All Star, 5 Ekim Perşembe akşamı yayınlandı.
Bu akşam yayınlanan MasterChef Türkiye All Star programında kırmızı ve mavi takım dokunulmazlığı kazanmak ve takımlarından kimseyi eleme potasına koymamak için yarıştı. Her iki takımın yarışmacıları kıran kırana yarışırken zaman zaman yarışmacılar arasında tansiyon yükseldi ve Somer şef müdahale etmek zorunda kaldı. Bununla beraber bu akşam yarışmacılar, 1492 yılında Kristof Kolomb tarafından keşfedilen yeni dünya ürünleri ile 7 farklı yemek yapmak için ter döktü. Soğuk başlangıç, ana yemek ve tatlı bu 7 yemeklerden birkaçı. Zorlu geçen etabın sonunda en çok sayıyı alarak dokunulmazlığı kazanan takım kırmızı takım oldu.
Dokunulmazlığı kaybederek bireysel dokunulmazlık için ter döken mavi takım ise en iyi mumbar dolmasını yapmak için mücadele etti. Etabın sonunda Tahsin’e verilen bireysel dokunulmaz yaptığı bir kural hatası sebebi ile kendisinden geri alındı. Böylece ilk defa dokunulmazlık alınmadan bir takım kendi arasında eleme adayını belirlemek için oy kullandı. Kullanılan oylar sonucunda en çok oy alan Ayaz ve Eda eleme potasına girdi.
800 gram mumbar (iyice temizlenmeli)
Temizliği İçin:
4 litre su
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
İç Harç İçin:
2 su bardağı pirinç
250 gram kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
4 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı karabiber
Mumbar dolmasını pişirmek için malzemeler:
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı biber salçası
İlk temizliği yapılmış mumbarları sirkeli ve tuzlu su ile birkaç kez yıkayın. İçinin ve dışının iyice temizlendiğine emin olun.
Pirinci bol su ile yıkayın ve bir süzgeçte fazla suyunu akıtın.
Kabuğunu soyduğunuz soğan, domates ve sarımsağı rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Islatılmış pirinç, kıyma, biber salçası ve dilediğiniz baharatları kase içerisine ekleyin.
İç harcı yaklaşık 5-6 dakika karıştırıp harmanladıktan sonra, kısa süre bekletin.
Harcı çok dolu ve sıkı olmayacak şekilde bir huni yada kabak oyacağı yardımı ile mumbarların içine doldurun.
İç harcını doldurduğunuz ve malzemelerin dışına çıkmaması için iki ucunu iple bağladığınız mumbarları yeniden bol su ile yıkayın.
Mumbarların üzerine 5 su bardağı sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Dilerseniz salça ve tereyağı da ekleyebilirsiniz. 35 dakika kapağı açık, 15 dakika kapağı kapalı olacak şekilde 50 dakika kadar pişirin. Daha sonrasında 10 dakika 200 derece fırına da atarak pişirme işlemine devam edebilirsiniz.
Pişirme işlemini gerçekleştirdiğiniz suyu sos olarak kullanabilirsiniz. Dilerseniz de damak tadınıza göre ince kıyılmış maydonoz ve kimyon serperek servis edebilirsiniz.
BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 6 Ekim 2023 televizyonda ne var? 6 Ekim 2023 Yayın Akışı...
HABER MERKEZİ