MasterChef Türkiye All Star'da elenen yarışmacı kim oldu?

TV8'in sevilen programı MasterChef Türkiye All Star’a hangi yarışmacının veda ettiği merak konusu oldu. İşte MasterChef Türkiye All Star'a veda eden yarışmacı…


  • Oluşturulma Tarihi : 22.10.2023 20:51
  • Güncelleme Tarihi : 22.10.2023 20:51
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
MasterChef Türkiye All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? haberinin görseli

TV8 kanalından yayınlanmakta olan, usta şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın sunduğu aşçılık yarışması MasterChef Türkiye All Star, 22 Ekim Pazar akşamı yayınlandı.

Bir önceki akşam yayınlanan programda potaya giren yarışmacıyu belirlemek için etaplar oynanmış ve potaya giren son yarışmacı gecenin en başarısız tabağını yaparak Tanya olmuştu.

Bu akşam yayınlanan programda ise eleme gecesi yayınlandı ve potaya giren yarışmacılar son şanslarını kullanarak yarışmaya bir hafta daha devam edebilmek için ellerinden gelen mücadeleyi verdi. Yine iki etaptan oluşan yarışmada ilk etabı geçen yarışmacılar elenmeden direkt bir sonraki haftaya geçiş yaptı. İkinci etaba kalan yarışmacılar ise en iyi tabağı çıkarmak ve yarışmadaki yollarına devam edebilmek için ter döktü. Eleme gecesinin ikinci etabında yarışan Tanya, Cemre, Azize ve Alican Somer Şef’in tarifi olan kadayıflı karidesi en iyi yapmak için mücadele ettiler. Kadayıflı karidesi diğer yarışmacılardan daha başarısız yaparak bu hafta elenen yarışmacı Azize oldu.

Kadayıflı karides tarifi: 

Kadayıflı karides için malzemeler

8 adet jumbo karides

1 yemek kaşığı sade yağ

1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi

100 g tel kadayıf

Muhammara sosu için:

2 adet kırmızı kapya biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

50 g ceviz

2 diş sarımsak

1 tutam tuz

1 çay kaşığı isot (Veya acı pul biber)

1 çay kaşığı kimyon

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı nar ekşisi

20 adet nar tanesi

1 yemek kaşığı limon suyu

Süslemesi için:

2 çay kaşığı sumak

Kadayıflı karides nasıl yapılır?

Muhammara sosu için; zeytinyağının yarısını kapya biberlerin üzerine sürüp ocağın üstündeki açık ateşte maşayla çevirerek közleyin.

Biberleri bir kâseye alın ve terlemesi için üzerini streç filmle kapatarak 15 dakika bekleyin. Biberin kabuğunu soyun ve doğrayın.

Doğradığınız biberi, sarımsak, ceviz, isot, kimyon, tuz, biber salçası, limon suyu, nar ekşisi ve geri kalan zeytinyağını blendera ekleyin 15 saniye çekerek taneli bir ezme yapın. Nar tanelerinin yarısını da ilave edin.

Karideslerin kafasını ayırın. Karideslerin kabuğunu soyun ama kuyruğunu üzerinde bırakın.

Sade yağı bir tavada orta ateşte hafifçe ısıtın ve limon suyu ile portakal kabuğu rendesini ekleyin.

Tel kadayıfı bir kâseye alın ve sade yağ karışımını yavaşça ekleyerek yumuşatın, eğer parmaklarınızın arası yağlanmaya başladıysa tamamen yumuşamış anlamına gelir.

Tel kadayıf yumuşadığında 1 cm genişliğinde kurdele hâline getirin. Tel kadayıf kurdelesini karidesin kuyruğundan başlayarak tüm eti boyunca sararak katlayın.

Sarma işlemini düzenli ve iyice piştiğinden emin olmak için tek kat hâlinde sararak yapmaya özen gösterin.

Karidesleri fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında tel kadayıf, altın sarısı renk alana kadar yaklaşık 5 dakika pişirmelisiniz.

1 tepeleme yemek kaşığı dolusu sosu tabağa yayın. Her sosun üzerine iki tane karidesi kuyrukları yukarı gelecek şekilde oturtun. Üzerine biraz sumak ve birkaç nar tanesi koyduğunuzda kadayıflı karidesiniz servise hazır olacaktır.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 23 Ekim 2023 televizyonda ne var? 23 Ekim 2023 Yayın Akışı...

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ