MasterChef Türkiye All Star'da haftanın son eleme adayı kim oldu?

TV8'in sevilen programı MasterChef Türkiye All Star’da eleme adayının hangi yarışmacı olduğu merak konusu oldu. İşte MasterChef Türkiye All Star'da eleme potasına giren son yarışmacı…


  • Oluşturulma Tarihi : 28.10.2023 20:47
  • Güncelleme Tarihi : 28.10.2023 20:47
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
MasterChef Türkiye All Star'da haftanın son eleme adayı kim oldu?

TV8 kanalından yayınlanmakta olan, usta şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın sunduğu aşçılık yarışması MasterChef Türkiye All Star, 28 Ekim Cumartesi akşamı yayınlandı.

Bir önceki akşam yayınlanan programda ödül oyunu oynanmış ve büyük ödülü kaptan Cemre kazanmıştı. Bu akşam yayınlanan programda ise haftanın son eleme adayı belirlendi. Eleme adayının belirlendiği bu akşamın ilk etabında Şef Rafet İnce’nin imza tabaklarından kuzu konfiti en iyi yapan yarışmacılar bir sonraki haftayı garantilerken başarısız tabak çıkaran yarışmacılar ise eleme potasına girmemek için kıyasıya mücadele etmeye devam etti. 

İkinci etapta çikolata ile en başarılı tabakları çıkaran yarışmacılar bir sonraki haftaya geçerken Tahsin ise gecenin en başarısız tabağını yaparak haftanın son eleme adayı oldu.

MASTERCHEF TÜRKİYE ALL STAR KUZU KONFİT TARİFİ

Kuzu Konfit için malzemeler:

4 diş ezilmiş sarımsak

4 parça kuzu budu veya omuz

2 dal taze biberiye veya kekik

Karabiber

2 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı zeytinyağı

Kuzu Konfitin Yapılışı:

Kuzu etini iyice yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın. Olması gerekenden daha büyük parçalar kullanıyorsanız eğer, eti daha küçük parçalara bölebilirsiniz.

Derin bir fırın tenceresi veya tavaya zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte ısınınca sarımsakları ekleyin. Sarımsakları biraz soteleyin, sonra taze biberiye veya kekiği ekleyin ve kokuları açığa çıkana kadar sotelemeye devam edin.

Etleri tuz ve isteğe bağlı olarak karabiber ile iyice ovun. Etleri tencereye ekleyin ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartmaya özen gösterin.

Fırınınızı 150°C sıcaklığa ayarlamayı unutmayın. Kuzu etinin üzerini örtecek kadar zeytinyağını tencereye ekleyin.

Eğer etler tamamen yağa gömülmezse biraz daha zeytinyağı eklemeyi ihmal etmeyin. Tencerenin kapağını kapatın.

Önceden ısıtılmış fırına koyun. Kuzu etini yaklaşık 2,5 – 3 saat boyunca yavaşça pişirin.

Pişirme süresi sona erdikten sonra kuzu konfiti fırından çıkarın ve taze biberiye veya kekiği çıkarın.

Kuzu etini servis tabağına alın ve üzerine tenceredeki zeytinyağını dökün. Kuzu konfiti sıcak olarak servis yapmayı unutmayın. İşte damağınızı şenlendirecek Masterchef Türkiye All Star tarifi ile kuzu konfitiniz hazır. Afiyet olsun!

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 29 Ekim 2023 televizyonda ne var? 29 Ekim 2023 Yayın Akışı...

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ