- Genel
- 21.03.2025 11:26
MasterChef Türkiye’de yarışmacılar, soya sosunun ön planda olduğu bir yaratıcılık ürünü yaparak yarışmaya başlayacaklar. Biz de sizler için soya sosu ile yapılabilecek 2 tarif derledik. İşte soya soslu tavuk ızgara ve soya soslu sebzeli noodle tarifi…
MasterChef Türkiye’de bu akşam yarışmacılara verilecek olan ürün soya sosu olacak. Birbirinden başarılı aşçılar, soya sosunu en etkin şekilde kullanarak yaratıcılıklarını ortaya koyacaklar. Biz de sizler için soya sosu kullanarak yapılabilecek 2 yemek tarifi derledik. İşte size soya soslu tavuk ızgara ve soya soslu sebzeli noodle tarifi. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun…
Malzemeler:
4 adet tavuk göğsü veya but
1/4 su bardağı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya susam yağı
2 diş sarımsak, ezilmiş veya rendelenmiş
1 tatlı kaşığı bal veya esmer şeker (isteğe bağlı)
Taze çekilmiş karabiber
Taze doğranmış yeşillikler (isteğe bağlı, servis için)
Yapılışı:
Tavuk göğüslerini veya butları yıkayıp kurulayın.
Bir kapta soya sosu, zeytinyağı veya susam yağı, ezilmiş sarımsak, bal veya esmer şeker (varsa) ve biraz taze çekilmiş karabiberi karıştırın.
Tavuk parçalarını bu marinat sosa ekleyin ve iyice karıştırın. Tavukları marine olmaları için buzdolabında en az 1 saat bekletin (mümkünse 4-6 saat bekletmek daha iyi sonuç verebilir).
Izgara tavasını veya ızgarayı orta-yüksek ateşte ısıtın. Tavukları soslu marinattan çıkarın ve fazla marinatı süzün.
Tavuk parçalarını ızgaraya veya ızgara tavasına yerleştirin. Her iki tarafını da güzelce kızartın ve tavuklar pişene kadar ara sıra çevirin (yaklaşık 6-8 dakika her bir tarafı için, tavuğun kalınlığına bağlı olarak).
Pişen tavukları ızgara tavadan alın ve birkaç dakika dinlendirin. Dilimleyerek veya bütün olarak servis yapın. Üzerine taze yeşillikler serpip servis yapabilirsiniz.
Malzemeler:
200 gram erişte veya noodle makarna
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke (pirinç veya elma sirkesi)
1 tatlı kaşığı bal veya esmer şeker
1/2 çay kaşığı taze zencefil, rendelenmiş
1/2 çay kaşığı sarımsak tozu veya 1 diş sarımsak, ezilmiş
1 büyük havuç, rendelenmiş
1/2 salatalık, dilimlenmiş veya rendelenmiş
1/2 kırmızı biber, jülyen doğranmış
Taze doğranmış yeşillikler (maydanoz, kişniş veya taze soğan)
Yapılışı:
Erişteleri veya noodle'ları paketin üzerindeki talimatlara göre haşlayın, süzün ve soğuk su altında durulayın. Büyük bir karıştırma kabına alın.
Ayrı bir kapta, soya sosu, susam yağı, zeytinyağı, sirke, bal veya esmer şeker, taze zencefil ve sarımsak tozunu veya ezilmiş sarımsağı karıştırın.
Hazırladığınız sosu eriştelerin veya noodle'ların üzerine dökün ve karıştırın, sosun her yerine eşit şekilde dağılmasını sağlayın.
Rendelenmiş havuç, dilimlenmiş veya rendelenmiş salatalık, jülyen doğranmış kırmızı biber ve taze doğranmış yeşillikleri ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın ve birkaç dakika dinlendirin.
Soğuk veya oda sıcaklığında servis yapın. İsteğe bağlı olarak üzerine susam tohumları veya ince dilimlenmiş yeşillikler serpebilirsiniz.