Sayfa Yükleniyor...
Bugün Mutfak Bahane programında yapılan ezmeli kebap tarifi merak edildi. İzleyiciler arama motorlarında ezmeli kebap tarifini aratıyor. Peki ezmeli kebap nasıl yapılır ve hangi malzemeler gereklidir? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz...
Mutfak Bahane programında yapılan ezmeli kebap tarifi merak konusu oldu. Arama motorlarında ezmeli kebap tarifi sık sık aratılıyor. Biz de sizin için bu muhteşem tarifin detaylarını derledik. Peki, ezmeli kebap nasıl yapılır? İşte tadı damakta kalan ezmeli kebap tarifi...
Köfte Malzemeleri:
700 gram orta yağlı kıyma
1 adet küçük boy soğan
1 adet kırmızı chili
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Ezme Salatası Malzemeleri:
4 adet büyük boy domates
2 adet soğan
1 demet maydanoz
1 adet kırmızı chili
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı isot
1 adet limon
Kıymayı bir tepsiye alın ve üzerine tuz, karabiber, doğranmış soğan ve kırmızı chili ekleyerek 10 dakika kadar yoğurun.
Küçük misketler şeklinde köfte sıkar gibi (yuvarlamadan) tepsiye dizin ve köftelerin bir yanına dört adet domatesi yerleştirerek fırına verin.
180°C'de 40 dakika kızarana kadar pişirin.
Bir yandan biber, maydanoz ve soğanları (soğanları piyaz doğrayın) ince ince kıyın.
Pişen domateslerin kabuklarını soyarak doğrayın ve hazırladığınız soğan salatasının içerisine ilave edin.
Baharatlarını ve limonu ekleyerek karıştırın.
Hazırladığınız salatayı geniş bir servis tabağına alın ve üzerine pişen köfteleri ilave edin. Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ