Yerli Malı Haftası için geri sayım başladı: 2025 Yerli Malı Haftası ne zaman kutlanacak?

Türkiye’nin dört bir yanında okullarda renkli etkinliklerle kutlanan Yerli Malı Haftası, bu yıl da öğrencilerin tasarruf bilincini geliştirmeyi ve yerli üretimin değerini hatırlatmayı amaçlıyor. 1946’dan bu yana gelenekselleşen hafta boyunca; tutum, yatırım ve yerli ürün kullanımı üzerine farkındalık çalışmaları düzenleniyor. Peki 2025 Yerli Malı Haftası ne zaman kutlanacak? Bu hafta mı başlıyor? Yerli Malı Haftası neden bu kadar önemli?

  • Oluşturulma Tarihi :
  • Güncelleme Tarihi :
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Yerli Malı Haftası için geri sayım başladı: 2025 Yerli Malı Haftası ne zaman kutlanacak? haberinin görseli

Her yıl okullarda düzenlenen etkinliklerle kutlanan bu özel haftada, öğrenciler yerli üretim ürünleri tanıyor, tasarruf bilincini öğreniyor ve ekonomik değerler konusunda farkındalık kazanıyor. Yerli Malı Haftası’nda neler yapılır? Öğrenciler; sunumlar, sergiler, tiyatro oyunları ve yerli ürün tanıtımları ile hem eğleniyor hem de öğreniyor. 1946’dan bu yana geleneksel olarak kutlanan Yerli Malı Haftası, bu yıl da öğrenciler ve öğretmenler için sürpriz etkinliklerle dolu bir programla okullarda yerini alacak. Peki, Yerli Malı Haftası ne zaman?

yerlı malı haftası

YERLİ MALI HAFTASI NE ZAMAN KUTLANIYOR?

Her yıl okullarda düzenlenen etkinliklerle kutlanan bu özel hafta, öğrencilerin yerli üretim ürünleri tanımasını, tasarruf bilincini öğrenmesini ve ekonomik değerler konusunda farkındalık kazanmasını sağlıyor. Yerli Malı Haftası’nda sunumlar, sergiler, tiyatro oyunları, yerli ürün tanıtımları yapılıyor.  Bu etkinlikler sayesinde öğrenciler hem eğleniyor hem de öğreniyor. Bu yıl da program, sürpriz etkinliklerle dolu olacak.
Yerli Malı Haftası, Türkiye’de her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanıyor. Bu hafta boyunca okullarda, yerli üretimin ve tüketimin önemi vurgulanıyor; öğrenciler yerli malı kullanmanın ve yerli üreticileri desteklemenin önemini öğreniyor.

yerlı malı haftası

YERLİ MALI HAFTASI’NIN TARİHİ VE ÖNEMİ

Yerli Malı Haftası’nın kökeni, Türkiye’de 1929 yılında yaşanan Büyük Buhran sonrasında yerli üretimi desteklemek amacıyla başlatılan kampanyalara dayanıyor. 1946 yılından itibaren ise okullarda düzenlenen etkinliklerle geleneksel bir haftaya dönüştü. Bugün, hem ekonomik bilinç hem de yerli üretime destek sağlamak açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak : HABER MERKEZİ

Okumaya Devam Et

Aşağı kaydırmaya devam edebilir veya ilgi alanınıza göre seçim yapabilirsiniz.