Sayfa Yükleniyor...
Çeşme Turistik Otelciler Birliği’nin (ÇEŞTOB), israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık miktarını azaltmak ve geri kazanmak, yarınlara temiz bir dünya bırakmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Sıfır Atık projesi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi
Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü Çevre Şube Müdürü Kemal Kılıç ve Urla Şube Müdürü Mehmet Kurt’un proje hakkında bilgi verdiği, kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda kişi katıldı. Bilgilendirme toplantısının açılışında bir konuşma yapan ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, Sıfır Atık projesinde Çeşme’nin pilot ilçe olmasını arzuladıklarını ve bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmelerin olumlu yönde devam ettiğini belirterek, “Çeşme’deki otelciler olarak; sıfır atığı, sıfır israfla gerçekleştirmemiz gerekir. Özellikle gıda israfı, açık büfe uygulaması yapan otellerde üst boyutlarda. Bu konuda biz otelimizde ‘afiyet olsun, israf olmasın’ diyerek konuklarımızın dikkatini çekerek, gıda israfını azaltmaya çalışıyoruz; ayrıca kurduğumuz çiftlikte beslediğimiz tavuklarımıza gıda atıklarımızı vererek yem maliyetinden kurtuluyor ve atık gıdaları değerlendirmiş oluyoruz” diyerek gıda israfını önleme ve gıdada sıfır atığı gerçekleştirme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Otellerin atıklarını ayrıştırmak ve geri dönüşüme kazandırmak için ÇETAŞ adlı bir firma ile birlikte çöp alanı kiralama girişiminde bulunduklarını anlatan Demir, “Kiralama süreci devam ediyor. O alanda özellikle kümes hayvanlarının ve büyükbaş hayvanların bakılacağı bir çiftlik kurmayı da tasarlıyoruz. Otellerden gelecek gıda atıkları da bu hayvanlara verilerek değerlendirilmiş olacak. Proje ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çeşme için iki önemli projemiz var; birincisi dijital tanıtım, ikincisi de sıfır atık. Bu iki konuyu gerçekleştirmek için kendimizi adadık” diye konuştu. İHA
Haber Merkezi