- Gündem
- 17.05.2025 16:41
Migros İcra Kurulu Üyesi Cem Rodoslu, “Yaptığımız yatırımlar, müşterilerimizden de önemli bir geri dönüş sağladı. Et satışımızı son 5 yılda 3 kat artırarak rekor kırdık” dedi
Migros Ticaret A.Ş İcra Kurulu Üyesi Cem Rodoslu, Türkiye çapında kendi etini kendi üreten tek perakendeci olduklarını belirterek, “Et işleme üssümüz MİGET, Avrupa’da da ilk 10 arasında yer alıyor. Bugüne kadar kırmızı et konusundaki uzmanlığımızı ve tesisimizdeki inovatif uygulamaları artırmak için yaptığımız yatırımlar 100 milyon lirayı aştı. Et satışımızı son 5 yılda 3 kat artırarak rekor kırdık” dedi. İzmir Ticaret Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Migros Taze Et İşleme Tesisi’nde (MİGET) düzenlenen basın toplantısında konuşan Rodoslu, tesisin 41 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterdiğini, burada en ileri teknolojiyle üretim yaptıklarını söyledi. Rodoslu, hem sağlıklı hem de uygun fiyatlı ürünleri tüm Türkiye’ye ulaştırarak hane başına et tüketimini artırmaya odaklandıklarını aktararak, şu anda Migros’un taze et üretim üssü konumunda bulunan MİGET’in, yıllık 62 bin ton kapasiteyle her gün 81 ile taze et sağladığını ifade etti. Besin zincirinde önemli bir yer tutan kırmızı ete erişimi artırmanın önemine işaret eden Rodoslu, bu konuda düzenli çalışmalar yaparak Türkiye çapında kırmızı ette en uygun fiyatı garanti ettiklerini vurguladı.
100 MİLYONU AŞAN YATIRIMLAR
Rodoslu, Türkiye çapında kendi etini kendi üreten tek perakendeci olduklarını belirterek, et işleme üssü MİGET’in, Avrupa’da da ilk 10 arasında yer aldığını kaydetti. Türkiye’deki her 4 aileden birinin, MİGET’te üretilen etleri tükettiği bilgisini vererek, “Bugüne kadar kırmızı et konusundaki uzmanlığımızı ve tesislerimizdeki inovatif uygulamaları artırmak için yaptığımız yatırımlar 100 milyon lirayı aştı. Yaptığımız bu yatırımlar, müşterilerimizden de önemli bir geri dönüş sağladı. Et satışımızı son 5 yılda 3 kat artırarak rekor kırdık” diye konuştu. Cem Rodoslu, kesimhaneden MİGET’e sevkiyata, et işlemeden mağazaya kadar her sürecin dünya standartlarında kalite ölçümleriyle denetlenmesinin önemine dikkati çekti. Tesislerde bulunan uluslararası standartlardaki laboratuvarlarda her gün yüzlerce tahlil ve analiz yaptıklarına değinerek, “Kırmızı et ürünlerimiz müşterilerimizin sofrasına ulaşana dek tam 220 kontrol noktasından geçiyor. Mağazalarımıza koyduğumuz kırmızı eti çiftlikten sofraya mercek altına alıyoruz” ifadelerini kullandı. n AA/İZMİR