Sayfa Yükleniyor...
Her gün onlarca araba ve belediye otobüsünün geçmeye çalışırken alt takımlarını bıraktığı çukur, İBB ile DEÜ yönetiminin insafına kalmıştı. Çöküntü, konunun gündeme gelmesiyle beraber düzeltildi
SULTAN GÜMÜŞ / ÖZEL HABER
Yaklaşık 5-6 aydır ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) mi yapacak yoksa Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) bünyesinde yer alan Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı mı üstelenecek?’ diye konuşulan ama kimsenin tamir etmediği çukur onarılmayı bekliyordu… Tınaztepe Yerleşkesi Fen Fakültesi önünde oluşan çöküntü için “Biri hayrına moloz dökse iyi olacak” sözlerini kullanan Eğitim-İş İzmir 4 No'lu Yükseköğretim Şube Başkanı Haşim Karaman’ın ifadelerini ‘Kentin Milli Geliri DEÜ’deki çukura düştü’ başlığıyla gündeme getirmiştik. Karaman, özel araçların maddi zarara uğradığını, ‘milli gelir’ olarak tanımlanan belediye otobüslerinin ise çalışmakta zorluk çektiğini belirtmiş, olası bir kaza ihtimalini de hatırlatarak, belediye ve rektörlük arasında yaşanan çatışmanın hizmetin önüne geçmemesi gerektiğini vurgulamıştı. Yarım günde tamiri yapılabilecek bir çöküntünün, gurur meselesi yapılarak aylardır çözülmemiş olmasından utanç duyduklarını kaydeden Karaman’ın, “Biz bu çukurun bir an önce yapılmasını istiyoruz. Büyükşehir mi yapar, Dokuz Eylül mü bilemeyiz. Ama kimin görevi ise elini taşın altına koysun” çağrısı sonunda karşılık buldu. Yakın zaman önce rektörlük alana bir çalışma ekibi göndererek yolun onarımını sağladı.
BUGÜNE KADAR YAPILAMAMIŞTI
Karaman, “Burası Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi. Bütün belediye otobüslerinin, yerleşkeye gelen öğrencilerin, akademisyen personellerin yoğunlukla kullandığı ana cadde. Çok uzun bir süredir yolda arıza olmuştu, çökme durumu, çukur oluşmuştu. Bu da aylardır yapılmıyordu. Gazeteniz aracılığıyla Temmuz ayında problemin haberini yapıp kamuoyuna duyurmuştuk. Konuyu gündeme getirdikten sonra rektörlük bunun tamiratını yaptı. İlgi gösterdiğiniz için kurumunuza ve size ayrıca çok teşekkür ederiz. Burada basının gücü ortaya çıkmış oldu. Çünkü bu yolun yapılması için defalarca yazılar yazıldı, rektörlüğe talepte bulunuldu fakat bugüne kadar yapılamamıştı. Ve arabalar ciddi hasar görüyordu orada. Bu noktada rektörlüğe de çok teşekkür ederiz” dedi.
SİYASAL ÇEKİŞMELERİN YERİ DEĞİL!
Karaman, son olarak, şunları ekledi: “Aslında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de sorumluluk alanında olan bir nokta burası. Çünkü aynı zamanda ESHOT otobüslerinin de geçtiği bir yol. Belediye de yapabilirdi yani. Ancak çalışma esnasında büyükşehre ait bir araç göremedik. Büyükşehir ve Rektörlük arasında yaşanan siyasal nedenlerden dolayı yapılamadı maalesef. Rektörlüğün haber yayınlandıktan sonra daha fazla gündem olmamak adına kendi imkanları ile yaptığı bir çalışma oldu. Burası bir üniversite. Siyasal çekişmelerin yeri değil, biz bunları istemiyoruz. Biz burada hizmet üretebilirsek, çağdaş, bilimsel eğitimler verebilirsek işimizi hakkıyla yapmış oluruz.”
Haber Merkezi