Aşkla pişen yemekler

Büke ve Hüseyin Güvenç çifti, yaklaşık iki yıldır mutfağında aşkla yemekler pişirdikleri b’ready adlı konsept mekan ile İzmir Gourmet Guide tarafından verilen lezzet ödüllerinde “En İyi Kafe” seçildi


  • Oluşturulma Tarihi : 05.02.2018 07:16
  • Güncelleme Tarihi : 05.02.2018 07:16
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Aşkla pişen yemekler

E. ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

Büke ve Hüseyin Güvenç çifti, kariyerlerini bir kenara bırakarak yemek konusunda uzmanlaşmak için gittikleri Mutfak Sanatları Akademisi’nde tanışarak evlendi. Eskiden peyzaj mimarlığı yapan Hüseyin, Mutfak Sanatları Akademisi’ne giderek profesyonel mutfak eğitimi almaya karar verdi. Aldığı eğitimin ardından artık tamamen bu işi yapmaya karar verdi. Büke ise özel bir şirkette iş analisti olarak çalışıyor; 6 dil bildiği için çeviriler de yapıyordu. Çocukluktan beri hep mutfağa ve farklı lezzetlere merakı vardı. Kendini geliştirmek için o da Mutfak Sanatları Akademisi’ne eğitim almaya başladı ve burada Hüseyin ile tanıştı. Yemeğe gönül veren çift, kariyerlerini bir kenara bırakıp ortak bir hayali gerçekleştirmek üzere yola çıktı. Alsancak’ta bir dükkan açmaya karar verip mekanın her şeyiyle kendileri ilgilendi. Malaları ellerine alarak sıvasını yaptılar, yerdeki döşemeleri cilaladılar. Yaklaşık 2 yıldır “hayalimizin işi” dedikleri kendilerine ait b’ready adlı bir butik kafe işletiyorlar. Yemeklerin aşkla yapıldığı bu kafe, birbirinden farklı lezzetleri ile İzmir Gourmet Guide tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen “Bir Adım Öne Çıkanlar” yarışmasında “En İyi Kafe” ödülünün sahibi oldu.

MUTFAKTA AŞK KOKUSU

Dükkanda her işle tek tek kendileri ilgilenen Büke ve Hüseyin Güvenç çifti, bazen yoğunluktan yemek yemeğe fırsat bulamayarak dışarıdan sipariş verdiklerini söylüyor: “Şu an iki üç kat daha fazla çalışıyoruz ama kendimiz için. Gün boyunca hiç oturmuyoruz; yeri geliyor bu kadar yemeğin arasında yemek bile yiyecek vakit bulamıyoruz. Bazen günler o kadar yoğun geçiyor ki yemek yapmaya halimiz kalmıyor. Hatta bir gün sabahtan akşama kadar yoğunluktan bir şey yiyemedik. O gün akşam kendimize hamburger söyledik dışarıdan. Ama neticede kendi hayalimizi gerçekleştiriyoruz. Burayı büyütmek veya şubeleşmek gibi bir hedefimiz yok. Butik olarak kalsın istiyoruz. Çünkü büyüdükçe samimiyet kayboluyor. Keyifli ve huzurlu bir yer yaptığımızı düşünüyoruz. 2 sene önce bugünlerin geleceğini hayal bile edemezken şu anda geldiğimiz noktada yarattığımız bu güzel ortamda müşterilerimizle olmaktan gurur duyuyoruz. Bize inanıp bu ödüle layık gören ve her zaman yanımızda olan herkes bizim için çok değerli. Bu bir ekip işi o yüzden tüm b’ready ailesine emekleri için teşekkür ediyoruz.”

SIRA DIŞI LEZZETLER

b’ready, birbirinden lezzetli doğal ekşi mayalı ekmeklerin satıldığı ve alışılmışın dışında yemek menüleri bulunan bir yer. Büke ve Hüseyin, en klasik tatlarda bile farklılık yaratarak insanların yeni şeyler denesini istediklerini şu sözlerle anlattı: “Menülerimiz her yerde görmeye alışık olduğunuz standart yemeklerden oluşmuyor. Diğer işletmelerden en büyük farkımız bu. Yemek yemeği seven bir çift olduğumuz için her gittiğimiz yerde aynı şeyleri yemekten sıkılmıştık ve değişiklik yaratmak istedik. Her şeye bir dokunuş kattık. Müşteri potansiyelimiz damak tadı gelişmiş, bu tarz şeyleri ve yeniliği arayanlar insanlardan oluşuyor. Menümüze baktıklarında alışılmışın dışında olduğunu söylüyorlar. Füme kaburgalı tost, avokadolu açık sandviç, etli salata, ekmeğini köftesini ketçabını turşusunu soğan reçelini kendi yaptığımız hamburgerimiz en sevilen lezzetlerden. Bu mutfakta aşk var. İstiyoruz ki herkes aşkla yapılan yemekleri tatsın.”

Haber Merkezi