Baklavaları ‘Maraş’ ile süsleyin

Baklava ve dondurma bu bayramda ayrılmaz ikili olacak. Metin Pastanesi’nin iki tatlı ustası bu bayramda tatlı üzerine dondurma servisini öneriyor


  • Oluşturulma Tarihi : 05.07.2016 08:40
  • Güncelleme Tarihi : 05.07.2016 08:40
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Baklavaları ‘Maraş’ ile süsleyin

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN ÖZEL HABER

Bayramların vazgeçilmez tadı olan baklavayı hiç dondurmalı olarak denediniz mi? Çiğli’nin en eski pastanelerinden olan Metin Pastanesi’nin iki ustası bayram tatlısı olarak Maraş dondurmalı baklavayı bayramda misafire ikram için gönül rahatlığı ile öneriyorlar.

Bayramda misafire tatlı olarak ne ikram etsem telaşının her bayram yaşandığını belirten tatlı ustası Mehmet Torun, bu bayramda havaların sıcak olmasından dolayı sütlü tatlıların ve özellikle de dondurmanın tercih edileceğini belirtti. Ramazan Bayramı’nda yapılacak en güzel tatlının baklavanın üzerine dondurma koymak olacağını belirten Torun, diğer tatlıların üzerine de dondurmanın servis edilebileceğini söyledi.

“YAZIN DONDURMA İLK TERCİH”

Tatlı ustası Mehmet Torun’un görüşlerini destekleyen 15 yıllık dondurma ustası Maraşlı Mustafa Gülçin, bayramda Maraş dondurmasının tatlıların üzerine servis edilebileceğini söyledi. Maraş dondurmasının sırrının keçi sütünden kaynaklandığını söyleyen Gülçin, “15 yıldır özellikle yaz aylarında Maraş dondurması satıyorum. Ramazan ayında iftardan sonra insanların en çok tercih ettiği tatlı Maraş dondurması oluyor. Ramazan ayının son yıllarda yaz aylarına denk gelmesi dondurmayı daha çok ön plana getirdi. Sıcak yaz aylarında ve Ramazan ayında dondurmanın insanların ilk tercihi oluyor” ifadelerini kullandı.

“MARAŞ DONDURMASI KEÇİ SÜTÜ İLE OLUR”

Maraş dondurmasının yapımı hakkında bilgi veren Maraşlı dondurma ustası Mustafa Gülçin, Maraş dondurmasını şeker, çekirdek salep ve keçi sütünden imal ettiklerinin altını çizerek, “Keçi sütü olmayınca dondurma çabuk erir. Keçi sütü dondurmanın çabuk erimesini önler. Dondurmayı çabuk eritmemesinin yanında bir de keçi sütü ile yapılan dondurmanın tadı daha güzel olur. İnek ve koyun sütünden yapılan dondurma ile keçi sütünden yapılan dondurmanın lezzeti arasında çok fark vardır” diye konuştu.

“MARAŞ DONDURMASI DÖVDÜKÇE UZAR”

Gülçin, keçi sütü ile yapılan dondurmanın içinde kesinlikle glikoz olmadığına dikkat çekerek, “Keçi sütünden yaptığımız dondurmaların hepsi; meyvenin kendisi, çileğin kendisi, limonun kendisinden yapılıyor. Katkı maddesi kesinlikle yoktur. Keçi sütünden yapılan dondurma 1 saatlik yolda erimeden gider. Maraş dondurmasının en büyük özelliği dövdükçe uzamasıdır. Dövdükçe dondurma daha çok uzar. Keçi sütünden dolayı Maraş dondurması dövdükçe uzar” dedi.

BAYRAM TATLILARININ ÜSTÜNE; MARAŞ DONDURMASI

Gülçin, keçi sütünden yapılan Maraş dondurmasını bayramda bütün tatlıların üstüne gönül rahatlığı ile servis edilebileceğini belirterek, “Baklava, keşkül, supangle, kazandibi, ekmek kadayıfı gibi tatlıların üzerine Maraş dondurmasın rahatlıkla koyup sevdiklerinize ve ailenize servis edebilirsiniz” şeklinde konuştu.

 

 

Haber Merkezi