Sayfa Yükleniyor...
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Sürdürülebilir Turizm ve Yerel Kalkınma Forumu tarafından Şanlıurfada düzenlenen Sürdürülebilir Turizm ve Yerel Kalkınma toplantısında Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, sektör temsilcileri ve yerel yöneticilere Gastronomi Turizminin Urla Türkiye ve dünyadaki durumunu ve gelişmeleri anlattı
Uyar, gastronominin gastronominin tarım, ziraat, ekonomi, aşçılık, gıda bilimi, tarih, antropoloji gibi birçok sosyal bilimden etkilenen bir alan olduğuna işaret etti. Başkan Uyar, Urlada turizmi çeşitlendirme anlamında başlattıkları çalışmaları anlatırken, bölgenin tarımsal üretim üstünlüklerinin yanı sıra, birçok uygarlığa beşiklik ettiğini, bu nedenle de zengin bir kültüre sahip olduğunu hatırlattı. TÜRSAB raporlarına göre turizmimizde en büyük payın yeme içme alanında yüzde 25ler düzeyi ile olduğunu da ifade eder Uyar, dünyada da gastronomi turizminin giderek yükseldiğine işaret etti. Başkan Uyar, Urlanın son dönemde bu alandaki paylarını yükselttiğini de vurgularken, Yaptığımız festivalleri bizler tamamen bir ekonomik eylem olarak ele alıyoruz. Festival denilince akla eğlence gelse de bizim çalışmalarımızdaki yeri farklı. Bu çabalarımız ile köylerimize ve Urla merkezimize büyük hareketlilik sağladık. Hem tarımsal üretim artıyor hem de şehir bundan farklı biçimlerde gelir sağlıyor dedi. İHA/İZMİR
Haber Merkezi