Başkan Uyar: Gastronomi turizmine yönelmeliyiz

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Sürdürülebilir Turizm ve Yerel Kalkınma Forumu tarafından Şanlıurfa’da düzenlenen “Sürdürülebilir Turizm ve Yerel Kalkınma” toplantısında Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, sektör temsilcileri ve yerel yöneticilere “Gastronomi Turizmi”nin Urla Türkiye ve dünyadaki durumunu ve gelişmeleri anlattı


  • Oluşturulma Tarihi : 16.03.2018 06:47
  • Güncelleme Tarihi : 16.03.2018 06:47
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Başkan Uyar: Gastronomi turizmine yönelmeliyiz

Uyar, gastronominin gastronominin tarım, ziraat, ekonomi, aşçılık, gıda bilimi, tarih, antropoloji gibi birçok sosyal bilimden etkilenen bir alan olduğuna işaret etti. Başkan Uyar, Urla’da turizmi çeşitlendirme anlamında başlattıkları çalışmaları anlatırken, bölgenin tarımsal üretim üstünlüklerinin yanı sıra, birçok uygarlığa beşiklik ettiğini, bu nedenle de zengin bir kültüre sahip olduğunu hatırlattı. TÜRSAB raporlarına göre turizmimizde en büyük payın yeme içme alanında yüzde 25’ler düzeyi ile olduğunu da ifade eder Uyar, dünyada da gastronomi turizminin giderek yükseldiğine işaret etti. Başkan Uyar, Urla’nın son dönemde bu alandaki paylarını yükselttiğini de vurgularken, “Yaptığımız festivalleri bizler tamamen bir ekonomik eylem olarak ele alıyoruz. Festival denilince akla eğlence gelse de bizim çalışmalarımızdaki yeri farklı. Bu çabalarımız ile köylerimize ve Urla merkezimize büyük hareketlilik sağladık. Hem tarımsal üretim artıyor hem de şehir bundan farklı biçimlerde gelir sağlıyor” dedi. İHA/İZMİR

Haber Merkezi