Sayfa Yükleniyor...
Baklavası ve fıstığıyla ünlü Gaziantepte baklava üreticileri, Ramazan Bayramına sayılı günler kala yurt içi ve yurt dışından gelen siparişleri yetiştirmek için gece-gündüz mesai yapıyor
Hamuru merdaneyle adeta kağıt haline getiren ustalar, yufkayı tek tek tepsiye yerleştiriyor. Üzerine tereyağı ve fıstık dökülen baklava, odun ateşinde yaklaşık yarım saat bekletildikten sonra şerbeti dökülerek müşteriye sunuluyor.
TALEP ÇOK
Bayram nedeniyle tatlı mesaisi yaptıklarını ifade eden Levent Aktaş, Gaziantep denince; fıstığıyla özdeşleşmiş Antep Baklavası akla geliyor. Her zaman olduğu gibi yurt dışı ve yurt içine satışlarımız oluyor. Bütün esnaf bayrama sayılı günler kala yoğun çaba sarf ediyor, baklava yetiştirmeye çalışıyor. Talepler çok olduğundan büyük bir çalışma var dedi.
Müşterilerin isteği üzerine her yıl olduğu gibi Türkiyenin dört bir yanına ve dünyanın birçok ülkesine baklava gönderdiklerini ifade eden Aktaş, Türkiyede en çok İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlere baklava gönderiyoruz. Yurtdışında ise, en çok Arap ülkeleri baklava siparişi veriyor. Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt gibi. Avrupa ülkelerine de satışlarımız bulunuyor Almanya başta olmak üzere çok sayıda ülkeye baklava veriyoruz diye konuştu. (DHA)
Haber Merkezi