- Gündem
- 19.04.2025 16:13
Ağır bir tatlı olduğu için kavurucu yaz günlerinde çok fazla tercih edilmeyen baklavayı, Adanadaki bir kafe süt, buz, şeker şurubu ve Antep fıstığı tozuyla blenderden geçirerek "içilebilir baklava" adıyla müşterilerine servis ediyor. 8 TLden günlük en az 100 bardak içilebilir baklava sattığını söyleyen kafenin sahibi Veysel Şakir, "Müşterilerin yorumları çok iyi. Adanaya yeni bir tat kazandırdık" diye konuştu
Baklavanın üzerine buz, süt, şeker şurubu ve Antep fıstığı tozunu atan Veysel Şakir, bütün hepsini blenderden geçirerek içilebilir baklavayı bardağı 8 TLden satmaya başladı.
YAZIN SICAĞINDA TERCİH EDİLİYOR
Bardağı da çikolata ile kaplayan Şakir, günde en az 100 bardak içilebilir baklava sattığını ve müşterilerin memnun kaldığını İHA muhabirine anlattı. Denemeler yaparak içilebilir baklavayı şimdiki kıvamına getirdiğini söyleyen Şakir, Yeniliklere açık bir kişiliğim. Kozanda ve Adanada olmayan tatlar arayışı içerisindeyim. Özellikle Gaziantepin baklavasını nasıl içilebilir hale getiririz diye çalıştık. Denemeler yaptım. Buz, süt, şeker şurubu ve Antep fıstığı tozunu karıştırdım. Bunu insanlara tattırdık. Yazın sıcağında tercih edilmeye başladı. Şu anda 100 bardağın üzerinde satıyoruz. İlk önce insanlar şaşırıyorlar ama içtikten sonra sürekli istediler dedi.
ÇOK FARKLI BİR LEZZET
Adanadan Kozana ailesini ziyarete gelen ve sosyal medyada gördüğü içilebilir baklavayı deneyen Elif Aşan (23), Sosyal medyadan duymuştum burayı. Denemek istedim. Çok güzel. Herkese tavsiye ediyorum. Çok farklı bir lezzet. Ben çok beğendim. Yazın sıcağında gayet iyi oluyor diye konuştu.
ADANANIN SICAĞINDA GAYET BAŞARILI BİR İÇECEK
Gaziantepli olan ve Kozanda ikamet eden Serhat Kaya (35) ise içilebilir baklavayı beğendiğini belirterek, Daha çok baklavayı porsiyon olarak yemeye alışkınız. Bu içilen bir versiyonu olduğu için ilgimizi çekti. Kesinlikle tavsiye ederiz. Adananın sıcağında gayet başarılı bir içecek yorumunda bulundu. (İHA)