Dim Sum nasıl yapılır? Dim Sum mantısında hangi malzemeler var?

Dün akşam bir tv programında yapılan Dim Sun merak konusu oldu. Dim Sun nasıl yapılır? Dim Sun hangi malzemelerle yapılır?


  • Oluşturulma Tarihi : 13.08.2023 08:15
  • Güncelleme Tarihi : 13.08.2023 08:15
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Dim Sum nasıl yapılır? Dim Sum mantısında hangi malzemeler var? haberinin görseli

GURBET YAVUKLU

Çin mutfağının lezzetlerinden olan Dim Sum, kahvaltı ve öğle yemeklerinde yenir. Çay da yanında içilir. Çin’e özgü bu yemek buharda pişer ve içerisinde deniz mahsulleri bulunur. Dim Sun yemeğinin yapılması ve pişme süresiyle birlikte servise hazır hale gelene kadar toplam 1,5 saat yapımıyla uğraşırsınız. Son zamanlarda merak edilen ve araştırılan bu yemeğin tarifini biz de sizler için en lezzetli ve pratik hali derledik.

Hazırlanma Süresi : 1 saat

Dim Sum için

Malzemeler

¼ su bardağı un

¼ su bardağı kaynamış su

5 yemek kaşığı soğuk su

½ yemek kaşığı sıvı yağ

75 gr kıyma

bambu filizi

soya sosu

1 yemek kaşığı sek sherry

1 yemek kaşığı esmer şeker

Yarım tatlı kaşığı susam yağı

1 tatlı kaşığı mısır unu

Marul yaprakları

1 küçük kase soya sosu

3-4 tane karides krakeri

3-4 dal taze soğan

1 yemek kaşığı doğranmış taze kırmızı çili biberi

Pişirme Süresi : 30 dakika

Dim Sum Nasıl Yapılır

Unu eledikten sonra derin olan bir kaba alın. Sıcak su, soğu su ve yağı ilave edip yoğurun ve hamur yumuşayana kadar yoğurmaya devam edin.  

Hazır hale gelen hamuru 16 eşit parçaya ayırın ve sonrasında yuvarlayın. Sonrasında hazırladığımız bu bezeleri üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.

İç harcı için ise kıyma, soya sosu, bambu filizi, sek sherry, şeker ve yağı bir kapta karıştırın. Mısır ununu da ekleyerek karıştırmaya devam edin.

30 dakika dinlenmiş hamur bezelerini, bir tezgaha alın ama tezgaha öncesinde buğday nişastası serpin. Hamurları da ortadan bastırıp yuvarlak şekil verin. Daha sonra iç harçtan hamurların ortasına koyun ve kenarlarından iyice kapatın ki açılmasın.

Ardından hazırhale gelen Dim Sun mantınızı yağlanmış bir kevgir yardımıyla su dolu bir tencereye yerleştirin. Dim Sun mantılarınız suyun buharında 15 dakika kadar pişmeli. Pişen mantılarınızı servis tabağınıza alabilirsiniz.

Servisi için ise taze soğan ve çili biberi ekleyip son olarak tabağınızın kenarlarına karides krakerleri ekleyip soya sosuyla son dokunuşu yapabilirsiniz.