Doğru saklanmazsa sağlığı bozabilir

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Mine Güngörmüşler, zeytinyağının şeffaf cam ya da plastik şişelerde saklanması nedeniyle yağın ışık ve ısıya maruz kaldığını, bunun sonucunda da ürünün kötü tat ve koku oluşumuyla birlikte besin değerlerini yitirdiğini söyledi

  • Oluşturulma Tarihi : 03.10.2018 11:30
  • Güncelleme Tarihi : 03.10.2018 11:30
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Doğru saklanmazsa  sağlığı bozabilir haberinin görseli

Zeytinyağının plastik ve şeffaf cam şişelerde, güneş altında saklanmaması gerektiğine dikkat çeken Güngörmüşler, “Zeytinyağları kimi zaman plastik şişeler içinde satışa çıkabiliyor. Bu şişeler, iyi temizlenmeden kullanıldığında yağlarda mikrobiyal üremeye sebep oluyor. Bu da yağın hızla bozulmasını daha açık duruma getiriyor. Bu sebeple kaynağı bilinmeyen ve plastik şişelerde satılan zeytinyağları tüketilmemelidir” dedi.
Plastik şişelerdeki yağın hangi senenin ürünü olduğu; asit oranları, saklama koşulları ve saf olup olmadığı gibi bilgilere ulaşılamadığına da dikkat çeken Güngörmüşler, markasız olan bu yağların büyük oranda tağşiş olduğu kaydetti. İHA/İZMİR