Dondurucu soğukta ekmek mücadelesi

Havanın kararmasıyla Kordon, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Karşıyaka Çarşısı’nda yerlerini almaya başlayan seyyar satıcılar, gün doğumuna kadar ailelerinin geçimini sağlamak için zorlu bir mesai harcıyor


  • Oluşturulma Tarihi : 10.12.2018 11:56
  • Güncelleme Tarihi : 10.12.2018 11:56
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Dondurucu soğukta ekmek mücadelesi

Kimi kamyonetin arkasında kokoreç, kimi babasından yadigar tekerlekli arabada pilav, kimi kente özgü lezzetlerden boyoz ve midye dolma satıyor. Tezgahlarında sattıkları farklı olsa da hepsinin tek amacı alın teriyle ekmeklerini kazanmak. Yıllardır hep aynı noktada müşterilerini ağırladıkları için kendilerini “gecenin ev sahipleri” olarak tanımlayan seyyar satıcılar, vatandaşı memnun etmek için çaba gösteriyor. Babasından öğrendiği pilavcılığı 10 yıldan bu yana sürdüren 23 yaşındaki Şahin Oğuz, “kendini bildi bileli yaptığı bu işi çok sevdiğini” söylüyor. Tezgahını bazen çok satış yapmamasına rağmen her gece açtığını, müşterileriyle muhabbet etmenin dahi kendisi için kazanç olduğunu anlatan Oğuz, “Ben de saatinde yemek yemek ve uyumak isterdim ama imkanlar el vermeyince bu şartlar altında yaşıyoruz. Yağmurlu havalarda yağmurluk ve çizme giyiyorum. Soğuk havalarda biraz sıkıntı yaşıyorum” dedi.
“BENDE PALTO YOK, ALIŞTIM ARTIK”
Dondurucu soğuğa rağmen tezgahına astığı paltosunu giymeyen 23 yaşındaki boyoz satıcısı Baran Akçakale de sıcak soğuk demeden 8 yıldır ekmeğini gece kazandığını ifade ediyor.
Artık soğuğu hissetmediğini söyleyen Akçakale, “Görüyorsunuz, hepinizde palto var bende yok, alıştım artık. Ben daha soğuk günleri de gördüm. Havanın eksi 5 derece olduğu, kar yağdığı günleri de gördüm. Çok soğuk olursa paltomu giyiyorum. Ekmeğimi buradan çıkardığım için gururluyum ve mutluyum. İnsanlar eğlence merkezlerinden çıkarken bu soğukta beni görünce takdir ediyorlar. Bazen insanlar bunu saygıyla karşılayıp, yiyeceği yokken bile gelip bir tane boyoz yiyorlar. Herkese böyle bir tezgah nasip olmaz” diye konuştu. AA/İZMİR

Haber Merkezi