Dubai çikolatasına bir rakip daha: Niğde çikolatası nasıl yapılır?

Dubai çikolatasına rakip olarak görülen Trabzon çikolatasının ardından şimdi de Niğde çikolatası dikkatleri üzerine çekiyor. Peki, Niğde çikolatası nedir, nasıl yapılır? İşte evde hazırlamak isteyenler için Niğde çikolatası tarifinin detayları...


  • Oluşturulma Tarihi : 18.11.2024 10:43
  • Güncelleme Tarihi : 18.11.2024 07:45
  • Kaynak : Arun Acumsal
Dubai çikolatasına bir rakip daha: Niğde çikolatası nasıl yapılır?

Sosyal medyada fenomenler tarafından popüler hale getirilen Dubai çikolatası, dünya genelinde ilgi gören bir lezzet haline gelmişti. Bu ünlü çikolataya ilk yerli rakip ise Trabzon çikolatası olarak dikkat çekti. Dubai çikolatasında kullanılan Antep fıstığının yerine Trabzon çikolatası, sütlü çikolata ve fındık ezmesi ile ön plana çıkmıştı. Şimdi ise Dubai çikolatasına bir diğer yerli rakip Niğde çikolatası oldu. Peki, evde Niğde çikolatası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

niğde çikolatası

NİĞDE ÇİKOLATASI NASIL YAPILIR?

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Mevlüt Ölmez, öğrencileriyle birlikte Dubai çikolatasına özgün bir dokunuş kattı. Kentin yerel gastronomi ürünlerini değerlendiren Ölmez, elma, ceviz, badem ve kayısı gibi kolayca temin edilebilen malzemelerle yeni bir çikolata tarifi oluşturdu. Ortaya çıkan bu Niğde çikolatasının, içerdiği doğal malzemeler sayesinde protein bakımından zengin olduğunu belirtti.

PROTEİNİ FAZLA MALİYETİ DÜŞÜK

Öğrencileri ile beraber yaptıkları çikolatada Niğde’nin yerel lezzetlerini kullanmaya ve maliyet olarak herkes tarafından uygulanabilir olmasına özen gösterdiklerini söyleyen Ölmez; "Uygulama mutfağımızı hazırladığımız çikolatada Niğde’nin gastronomi ürünlerini kullandık. İçerisinde tescilli ürünlerimizden Darboğaz kirazı, tescile aday misket elma, bölgede yetişen ceviz, kayısı ve üzümlerini kullandık. ’Niğde’nin tescilli tahinli pidesi nasıl uyarlayabiliriz’ dedik, içerisinde tahin de kullandık. Maliyet açısından daha düşük ve herkes tarafından uygulanabilir ve sürdürülebilir bir ürün olmasına da özen gösterdik. Hazırladığımız bu çikolatamızın ismi henüz yok. Herkes bunu evinde hazırlayabilir, protein açısından da daha yüksek bir çikolata elde etmiş olacaklar" dedi.

Arun Acumsal

Arun Acumsal
Yazarımız Kim ?

Arun Acumsal