Sayfa Yükleniyor...
Her yıl dünya çapında en beğenilmeyen yemekleri listeleyen dünyanın en prestijli gastronomi platformlarından biri olan TasteAtlas, 2024 yılı için gerçekleştirdiği değerlendirmelerde, en az oy alan yemekleri açıkladı
Gastronomi platformu TasteAtlas, 2024 yılı için yaptığı detaylı araştırmalar ve lezzet eleştirmenlerinin yorumları ışığında, en kötü yemekler listesini yayınladı. Bu liste, farklı ülkelerden geleneksel ancak tartışmalı yemekleri içeriyor. Kızarmış ipek böcekleri, kurbağa gözü salatası, kızarmış örümcek ve ördek başı gibi sıra dışı lezzetler de listeye dahil edildi. İşte açıklanan Dünya’nın en kötü yemekler listesi haberimizde…
Gastronomi platformu TasteAtlas, Dünya çapında en beğenilmeyen yemekleri sıraladı.
Blodpalt, İskandinav mutfağının geleneksel yemeklerinden biridir ve özellikle İsveç ve Finlandiya'da yaygın olarak tüketilir. Temel bileşenleri domuz veya ren geyiği kanı, arpa unu veya çavdar unudur. Bu karışım, küçük hamur toplarına ya da köfte şekline getirilip haşlanarak hazırlanır. Genellikle tereyağı ya da kızartılmış domuz pastırmasıyla servis edilir.
Bocadillo de Sardinas, İspanyol mutfağına ait, taze veya konserve sardalya balığıyla hazırlanan bir sandviçtir. Sardalyalar, zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve maydanozla marine edilerek pişirilir ve çıtır ya da yumuşak ekmek arasında sunulur.
İsveç mutfağına ait olan Calskrove, özellikle kuzey İsveç'te tercih edilen bir yemektir. Haşlanmış patates, soğan, tuzlu et (genellikle domuz eti), tereyağı ve bazen süt veya krema ile yapılan geleneksel bir tür güveçtir.
Angulas a la Cazuela, İspanyol mutfağının özel yemeklerinden biridir. Genç Avrupa yılan balıkları (angulas) ile yapılan bu yemek, güveçte pişirilir ve İspanya'nın özellikle kuzey bölgelerinde, özellikle Bask ve Asturias mutfaklarında yaygın olarak tüketilir.
Jellied Eels / İngiltere
Jellied Eels, İngiliz mutfağının geleneksel ve popüler bir yemeğidir. Özellikle Londra'nın Doğu Yakası'nda bilinen bu yemek, taze yılan balığının parçalar halinde kaynatılarak baharatlarla hazırlanır ve jöleli bir kıvama gelir.
Ramen Burger / Amerika
Ramen burger, geleneksel hamburgerin yenilikçi bir versiyonudur. Ekmeği yerine ramen noodle (noodle) kullanılır ve 2013 yılında New York'ta şef Keizo Shimamoto tarafından popülerleştirilmiştir.
Chapalele / Şili
Chapalele, Şili mutfağından geleneksel bir ekmektir ve patates ile un içerir. Chiloé Adası'ndan gelen bu yemek, geleneksel olarak curanto adı verilen bir çukurda buharda pişirilir.
Faves A La Catalana / İspanya
Faves a la Catalana, Katalonya mutfağına ait geleneksel bir yemektir. Bakla ve kan sosisi kullanılarak yapılan bu yemek, pastırma, soğan, sarımsak, domates, beyaz şarap, zeytinyağı ve kırmızı biberle zenginleştirilir.
Thorramatur / İzlanda
Thorramatur, İzlanda'nın geleneksel yemeklerinden oluşan bir seçkidir ve özellikle her yıl ocak ortasından şubat ortasına kadar kutlanan İskandinav ayı Þorri'de tüketilir.
Kaeng Tai Pla / Tayland
Kaeng Tai Pla, Tayland mutfağının güney bölgesinde popüler olan karakteristik bir çorba ya da köri yemeğidir. Yemeğin temel bileşeni, fermente balık sosu olan "tai pla"dır.
Türkiye'nin geleneksel yemeklerinden kapuska, listeye en düşük puanı alan 67. yemek olarak girdi. TasteAtlas'ta yapılan açıklamaya göre, kapuska, lahana temelli bir Türk yahnisi olup, çeşitli malzemelerle zenginleştirilebilir. Et, bulgur, pilav veya fasulye gibi ilavelerle farklılaştırılabilen kapuska, genellikle soğan, domates, zeytinyağı ve karabiberle hazırlanır.
(Alındığı Kaynak: NTV)
HABER MERKEZİ