Erzincan’da kışlık erişte kesimine başlandı  

Erzincan'da kadınlar, kışlık erişte kesimine başladı


  • Oluşturulma Tarihi : 29.10.2024 05:00
  • Güncelleme Tarihi : 28.10.2024 08:20
  • Kaynak : Arun Acumsal
Erzincan’da kışlık erişte kesimine başlandı   haberinin görseli

Erzincan’da kadınlar, kışın tüketilmek üzere hazırladıkları erişteleri kesmeye başladı. Yaklaşık bir haftalık bir işlemin ardından hazır hale gelecek olan kışlık erişteler, soğuk günlerde damakları çatlatmaya hazırlanıyor.

Erişte yapımında özel olarak yoğrulan hamurlar, şeritler halinde kesildikten sonra kibrit çöpü formunda dilimleniyor. Dört kişilik bir aile için hazırlanan ve ortalama 20 kilo ağırlığındaki erişteler, özenle kesildikten sonra nemden uzak bir ortamda kurutulmak üzere bekletiliyor.

Hazırlanmasından kurumasına kadar geçen süreçte yaklaşık bir haftalık emek isteyen bu lezzetler, daha sonra başta makarna olarak olmak üzere çeşitli yemeklerde kullanılarak sofraları süsleyecek. Erzincanlı kadınlar, bu geleneksel yöntemi sürdürerek kış aylarında ailelerini sıcak ve besleyici yemeklerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor.

Arun Acumsal
Yazarımız Kim ?

Arun Acumsal