Et fiyatlarında düşüş yok

İzmir Kasaplar Odası Başkanı Ceyhan Yücelmiş, Kurban Bayramı’ndan sonra et fiyatlarının 2-3 TL daha arttığını belirterek, et fiyatlarında düşme beklemediklerini aksine et fiyatlarının daha da yükselmesinden korktuklarını söyledi


  • Oluşturulma Tarihi : 18.10.2015 07:48
  • Güncelleme Tarihi : 18.10.2015 07:48
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Et fiyatlarında düşüş yok

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Kurban Bayramı’ndan sonra et fiyatlarında her zaman düşüş beklenir. Kurbanda kesilen etler dolayısıyla et fiyatlarında düşme bekleyen vatandaşlar et ifyatlarında düşüş için biraz daha beklemek zorunda kalacak. İzmir Kasaplar Odası Başkanı Ceyhan Yücelmiş, Kruban Bayramı’ndan sonra et fiyatlarında düşmenin aksine yükselişin olduğunu söyledi. Ceyhan, şu anda et fiyatlarında Kurban Bayramı’ndan sonra 2-3 liralık bir artışın olduğuna dikkat çekerek, “Düşünüyorduk ki Kurbandan sonra et fiyatları düşer ama aldığımız fiyatlar sonucu et fiyatlarında yükselme var. 27 liraya karkas dana kesiliyor. Kasap bunu alıyor bunun üstüne maliyetleri de koyunca vatandaşa yansıyan fiyat 42-43 TL’ye çıkıyor. Bunlar tabi ki birinci kalite et fiyatlarıdır. Maalesef et fiyatlarında yapılan ithalatı da önleyemediğimiz için istediğimiz fiyatlar oluşmadı. Ekonomideki durgunlukta her tarafa yansıyor. Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Euro, Dolar ve Altın’daki yükselişler ekonomideki bütün kesimlere olumsuz yansıyor” şeklinde konuştu. 

“VATANDAŞIN ET YEME LÜKSÜ KALMADI” 

Yücelmiş, piyasalarda olduğu gibi esnaf olarak kendilerinin de seçimleri beklediğine işaret ederek, “1 Kasım’dan sonra Türkiye’nin yeni bir yol haritası çizeceğine inanıyoruz. Bu süreç böyle devam ederse ekonomide büyük sıkıntılar yaşarız. Ticaret çok kritik bir noktaya geldi. Vatandaşın şu anda et yeme lüksü kalmadı. Bir de kurban bayramından çıktık. Bu süreçte bile et fiyatlarında artış varsa ortada gerçekten bir sıkıntı vardır. Ben et fiyatlarında düşme beklemiyorum. Bu fiyatlarda kalsınlar razıyım. Ben et fiyatlarının daha da yükselmesinden endişe ediyorum. Korkum bu yöndedir. Bana öyle rakamlar geliyor ki, karkas dana 30 TL. O zaman etin maliyeti 50 TL’yi bulacak. Bu fiyatlardan da kimse et  yemez. 25-30 liradan satılan etler bana göre sağlıklı et değildir. Birinci kalite etin bu ülkede ben 40 TL’nin altında satılamayacağını düşünüyorum. 25-30 TL’ye satılan etler sağlık açısından ve gıda açısından sıkıntılı etlerdir. Bugün emekli kesiminin et yeme şansı kalmadı. Alım gücünün düşmesinden dolayı esnaf da iş yapamıyor. Kredi kartlarının ödeme konusunda sıkıntılar yaşanıyor. İnsanlar nakit ve kredi kartı dahil hiçbir şekilde alışveriş yapamıyor” diye konuştu.

Haber Merkezi