- Gündem
- 11.05.2025 23:35
Slow Food Foça Zeytindalı, 25-26 Temmuz 2015 tarihlerinde Yunanistanın 3 bin nüfuslu Patmos Adasında yapılan Slow Food Ege Festivaline katıldı
Ege Slow Food Festivali Aegean Slow Food Festival, katılımcılarına, geleneksel yemek kültürü ve öğretilerinin paylaşımı için önemli bir fırsat yarattı.Ege Slow Food Festivaline, Türkiye ve Yunanistandan gelen çok sayıdaki İyi, Temiz ve Adil ilkelerini benimsemiş gıda savunucusu katıldı.Geleneksel gıdanın korunması ile ilgili tartışmaların ve yemek sunumları yapıldığı Ege Slow Food Festivali, Petra-Patinos/Domaine Apocalypse bağ evinde gerçekleştirildi.Uluslararası Slow Food örgütü tarafından Türkiye'nin ilk Yeryüzü Pazarı Earth Market olarak kabul edilen Slow Foça Zeytindalı Birliği, Slow Food Ege Festivalinde Foçaya özgü yemek kültürünün tanıtımını yaptı.
Foça Zeytindalı Birliği, 25 Temmuz Cumartesi akşamı, katılımcılar için Foçaya özgü bir sofra hazırladı. Sofrada, Slow Food Zeytindalı Ark Of Taste ürünü çekme makarna, kabuklu Foça usulü bakla, taratorlu börülce ve reyhan şerbeti ikram edildi. Foça Zeytindalı Birliği Lideri Gül Girişmen ve ekibi, Foçayı en iyi şekilde temsil etti. (HABER MERKEZİ)