Sayfa Yükleniyor...
Bu yıl 85. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı, kültür ve sanat etkinlikleriyle olduğu kadar yöresel lezzetlerle de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor
E. ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER
İnovasyon temasıyla açılan 85. İzmir Enternasyonal Fuarında konserlerden, tiyatrolara, müzikallerden heyecan dolu motosiklet gösterilerine kadar birbirinden farklı birçok özel etkinlik ziyaretçileri bekliyor. Türkiyenin dört bir yanından seçkin lezzet ürünlerin de sunulduğu fuarda, Hatay yöresine ait lezzetler ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor.
Kurulan stantlarda yöreye ait lezzetler hakkında bilgilendirmeler yapılırken, çeşitli tanıtıcı yöresel ürünler dağıtılıyor. Hatayın damak çatlatan lezzetlerinin birbirinden özel sunumlarla İzmirlilere tattırıldığı stantlarda, kültürün lezzetle harmanlandığı güzide ve kadim il Hatayın yemek kültürü İzmirlilere tanıtılıyor.
DAMAK ÇATLATAN LEZZET: KÜNEFE
Hatay denince ilk akla gelen lezzet olan künefe ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Her sene imkan yaratarak fuarı ziyaret ettiğini dile getiren Rıza Dev isimli vatandaş, Hatay o kadar uzakta olunca hazır fuarda görmüşken kaçırmayalım dedik. Gözümüze çarpanlar genelde yemek içeren stantlar oldu. Satılan ürünler arasında en çok dikkatimizi çeken Hataya özgü nar ekşisi, zeytinyağı, sürk çökeleği idi. Künefe ise daha önce yediğimiz künefelerden çok fark vardı. Yerken şunun farkına vardık, cidden bu yediğiniz künefeyse öncekiler nedir?dedi.
VATANDAŞIN İLGİSİNDEN ÇOK MEMNUNUZ
Vatandaşın ilgisinden çok memnun kaldıklarını ifade eden stant görevlileri, her sene fuara katılarak yöresel lezzetleri İzmirlilere tanıtma imkanı bulduklarını söyledi. Antakyalı Mehmet Aydın, Fuar bu yıl çok güzel çok bereketli. İzmir halkını çok seviyoruz zaten. Zaten 4 yıldır buradayız, her sene gelmeye çalışıyoruz. En çok ilgi gören ürünümüz künefe, kağıt kebabı, içli köfte. Fuar bitmeden herkesi lezzetlerimizi tatmaları için standımıza davet ediyoruz diye konuştu.
Haber Merkezi