Güllacın tahtına aday Egeli rakipler

Ege Bölgesi’ne özgü enginar, incir gibi ürünlerden yapılan tatlılar, ramazan ayının klasik lezzeti güllaca alternatif olarak sofraları renklendiriyor


  • Oluşturulma Tarihi : 16.05.2019 14:10
  • Güncelleme Tarihi : 16.05.2019 14:10
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Güllacın tahtına  aday Egeli rakipler haberinin görseli

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Gastronomi Bölümünde hazırlanan Ege tatlıları, tarihi ve yöresel lezzetleri canlandırıyor. Limonla ovulmuş enginar çanağının vişne suyu ile renklendirilmiş şerbette 30 dakika pişirildikten sonra tercihe göre kaymak ve ceviz sunumuyla yapılan enginar tatlısı Ramazan sofralarına hazırlanıyor. Bölüm Koordinatörü Şef Tolga Kamiloğlu, “Ramazan’da sadece güllaç yenirmiş gibi bir izlenim oluyor. Güllaç elbette Ramazan ayına özgü güzel bir tatlımız. Yöresel reçetelerle evde hazırlayabileceğimiz tatlılar da var. Bunlardan biri de enginar tatlısı. Şeker oranını düşürürseniz bu tatlıyı sahurda dahi tüketebilirsiniz” dedi. AA/İZMİR