- Gündem
- 20.04.2025 00:38
Ege Bölgesi’ne özgü enginar, incir gibi ürünlerden yapılan tatlılar, ramazan ayının klasik lezzeti güllaca alternatif olarak sofraları renklendiriyor
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Gastronomi Bölümünde hazırlanan Ege tatlıları, tarihi ve yöresel lezzetleri canlandırıyor. Limonla ovulmuş enginar çanağının vişne suyu ile renklendirilmiş şerbette 30 dakika pişirildikten sonra tercihe göre kaymak ve ceviz sunumuyla yapılan enginar tatlısı Ramazan sofralarına hazırlanıyor. Bölüm Koordinatörü Şef Tolga Kamiloğlu, “Ramazan’da sadece güllaç yenirmiş gibi bir izlenim oluyor. Güllaç elbette Ramazan ayına özgü güzel bir tatlımız. Yöresel reçetelerle evde hazırlayabileceğimiz tatlılar da var. Bunlardan biri de enginar tatlısı. Şeker oranını düşürürseniz bu tatlıyı sahurda dahi tüketebilirsiniz” dedi. AA/İZMİR