Gurme Festivali’ne yoğun ilgi

Yeme ve içmeye dair birçok etkinliğin yer aldığı MaviBahçe Gastronomizmir Yemek ve Gurme Festivali, büyük ilgi gördü

  • Oluşturulma Tarihi : 16.05.2017 08:06
  • Güncelleme Tarihi : 16.05.2017 08:06
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gurme Festivali’ne yoğun ilgi haberinin görseli

FADİME DUMLUPINAR

Gurme lezzetler, sokak lezzetleri, söyleşiler, workshoplar, yarışmalar, atölyeler, konserler gibi birçok aktivitenin yer aldığı MaviBahçe Gastronomizmir Yemek ve Gurme Festivali başladı. Zengin bir programa sahip festivalin ilk gününde Gurme Ahmet Güzelyağdöken maderatörlüğünde ‘İzmir Kumrusu Üzerine’ bir söyleşi gerçekleştirildi. Kumrucu Şevki adına söyleşiye katılan Selen Çilek, kumrunun tarihçesinin ve yapılış tarzını anlattı. Söyleşide, ‘Obizete artıyor, kumru fast food’un yerini alabilir mi’ sorusunu yanıtlayan Çilek, “Kumru da hızlı bir yiyecektir. Ancak içerisinde donmuş bir ürün yoktur. Ayrıca ekmeği de nohut mayasından olduğu için hazmı kolay ve doyurucu özellik taşır. Bu özellikle kumruyu daha sağlıklı hale getiriyor” diye konuştu.

“YEMEKLER HIZLI YENMEMELİ”

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü’nde okuyan öğrencilerinde katıldığı söyleşide söz alan Gurme Güzelyağdöken ise, insanların hızlı yemesinin kendi sorunları olduğunu hiçbir yemeğin hızlı yenmeyeceğini ifade etti. Festivalin ikinci gününde ‘Evin Ustaları Yetişiyor’ isimli yemek yarışmasında birbirinden güzel lezzetler birbiriyle yarıştı. Program kapsamında İzmir ve Türkiye’nin önemli restoranlarında görevli şeflerden yemek sunumlar gerçekleştirecek. Festivalin ilk günü gerçekleşen Turbulence Orkestrası ft Garo Mafyan Konseri de etkinliğe renk kattı. Ünlü gurme ve şeflerin, TV programcıları ve yazarların da yer alacağı etkinlik yarın sona erecek.

Festival boyunca İl Kültür Müdürlüğünün İzmir Yemek Fotoğrafları Sergisi, Cüneyt Görgül Sanatsal Yemek Fotoğrafları Sergisi ve Türk Mutfağının Yıldızları Sebze Dekor Sergisi de katılımcılar tarafından gezilebilecek. Öte yandan festival kapsamında MaviBahçe’de hizmet veren 06 Patisserie, %100, Adabeyi, Alin’s, Arifoğlu, Big Chef’s, Coffeeshop Company, Caffe Locci’o, Defne Ağacı, Fratelli La Bufala, Gloria Jean’s, Hayal Kahvesi, Macro Center, Midpoint, Sir Winston House’un şefleri özel şovlarıyla workshoplar düzenleyecekler.

ÜNLÜ GURME, ŞEF VE YAPIMCILAR

Ahmet Güzelyağdöken, Sanatçı Garo Mafyan, Gastronom-Akademisyen Sırma Güven, MaviBahçe AVM Müdürü Vedat Özeren, Levent Alpat, Movenpick Otel Genel Müdürü Erhan Çetin, Akademisyen Özlem Mekik, Yapımcı Uğur Volkan, Movenpick Otel Şefi Murat Yıldız, Berrin Akar Rasuli, Dünya Şefler Birliği Temsilcisi Levent Alpat, Pelin Omurcuoğlu, Aşçılar Türk Milli Takımı Yıldızları, Cenk Doğar, TV Yapımcı-Şef Yunus Emre Akkor etkinliklere görüş ve deneyimleriyle katılacak. Etkinliğe Hollandalı aşçı, fotoğrafçı ve gazeteci, Wilco Van Herpen da katılacak. 1999 yılında Türkiye’de yaşamaya başlayan Herpen, 2006 yılından beri İz TV’de Wilco’nun Karavanı adlı gezi programını hazırlayıp sunuyor. Herpen, deneyimlerini festivale katılacak ziyaretçilerle paylaşacak.

Kabul Ediyorum
İlkses Gazetesi olarak sistemimizde sadece sizin izinleriniz doğrultusunda bilgilerinizi kullanıyoruz. Detaylı Bilgi cookie script