- Gündem
- 19.05.2025 16:22
TOSBİnin personel yemeklerini 12 yıldan bu yana emek vererek yapan Aşçı Dürüye Mestanoğlu, güzel yemek yapmanın sırrının sevgide yattığını belirterek, 12 yıldır TOSBİ ailesi ile birlikte olmaktan mutluyum ve işimi severek yapıyorum dedi
KENAN YEŞİL-ÖZEL HABER
Tireli ev hanımı olan Düriye Mestanoğlunun hayatı 12 yıl önce yapılan yemek yarışması ile değişti. Tire Organize Sanayi Bölgesi(TOSBİ) kendi yemeklerini yapma kararı alması ile yemekleri yapacak olan aşçıyı seçmek adında bir yemek yarışması düzenledi. Önceden ev hanımı olan ve aile ekonomisini katkı yapmak, çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak isteyen Düriye Mestanoğlu da yarışmaya katıldı. TOSBİnin sadece Tirede yaşayan yerli halktan seçtiği 6 kişi yarışmaya katıldı. Her aşçı adayına aynı malzeme vererek aynı yemeği yapmasını isteyen jüri yarışma sonrasında Düriye Mestanoğlunun yemeklerini daha çok beğendi ve TOSBİye aşçı olarak Düriye Mestanoğlu seçildi. 12 yıl önce TOSBİde aşçı olarak işe başlayan Mestanoğlu, bu geçen zaman zarfında hem aile ekonomisini katkı yaptı hem de çocuklarını okuttu ve evlendirdi. 12 yıl boyunca TOSBİ ailesi ile birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Mestanoğlu, İşimi severek yapıyorum. Buradaki tüm yemeklerden sorumluyum. Çok şükür 12 yıl boyunca buradayım. Çocuklarımı bu işim ile okuttum, evlendirdim diye konuştu.
KENDİ YEMEĞİMİZİ KENDİMİZ YAPALIM
TOSBİnin kendi yemeklerini yapma kararını anlatan TOSBİ Müdürü Galip Kılınç, TOSBİde ilk önce yemek fabrikalarından yemek getiriyorduk. Fakat kendi yemeğimizi kendimiz yapalım diye bir düşüncemiz oldu. Ön hazırlıkları yaptıktan sonra çocukların ihtiyaçlarını karşılamak isteyen, ev ekonomisini katkıda bulunmak isteyen Tiredeki ev hanımlarını araştırdık. 6 kişi bulundu. Bizde onları hiç tanımadığımız için numaralar verdik. Herkese aynı malzemeyi vererek bir yemek yapsınlar dedik. En güzel yemeği yapanı seçelim. Bu seçtiğimiz kişi de bundan sonra bizim yemeklerimizi yapacak olan aşçımız olsun dedik. Aşçı pilavından belli olur. Kuru fasulye sosu gösterir. Salata ise düzeni sağlar. 6 arkadaşımıza aynı malzemeyi vererek aynı yemeği yapmalarını söyledik. Kendi aramızda bir jüri oluşturduk. Jüri üyelerimize nelere göre puan verileceği konusunda bilgiler verdik. Jüri değerlendirmesini yaptı ve bir kişiyi seçtik. Dürüye hanım, 12 yıldan bu yana bizim yemeğimizi yapıyor ifadelerini kullandı.
MENÜ KONTROL EDİLİYOR
Her yemekte menülerin kontrol ettiklerini ve bu kontrolle hangi yemeklerin daha çok tüketildiğini ve hangi yemeklerin daha az tercih edildiğini belirleyerek israfı da önlediklerini söyleyen TOSBİ Müdürü Galip Kılınç, Menümüz kontrol ediliyor. Çünkü hangi yemekler daha çok beğniliyor ise ona göre menüyü düzenliyoruz. Bir de piyasadaki fiyatları takip ediyoruz. Eğer bizim piyasanın altında kalmış ise yemek çeşidini artıyoruz. Ayrıca TOSBİde bostanımız var ve ürünlerimizi bostanda yapıyoruz. O ürünleri kullanıyoruz. Yemeğimizi yapan ekip ile kışlık tarhanamızı, salçamızı, eriştemizi kendimiz yapıyoruz. Bu şekilde menümüzü hazırlıyoruz dedi.
12 YILDIR TOSBİDE
TOSBİdeki işine bir yemek yarışması ile girdiğini anlatan Aşçı Dürüye Mestanoğlu, Daha önce bir yerde çalışmıyordum, ev hanımıydım. Böyle bir işe, çalışmaya da çok ihtiyacım vardı. O arada böyle bir yarışma olacağını duydum. Katılıp şansımı denemek istedim. Bir yemek yarışması yapıldı. Yarışma sırasında çok heyecanlıydım. O heyecanımı anlatmam mümkün değil. Yapamayacağımı düşünmüştüm. Yemeğimin beğenilip beğenilmeyeceği konusunda çok heyecanlıydım. Yarışma yapıldı. Yemeklerim çok beğenildi ve birinci oldum. Sağ olsunlar jürimiz yemeğimi çok beğenmiş, bizi bu göreve layık görmüş. 12 yıldır dolu dolu buradayım. 12 yıldır TOSBİ ailesi ile birlikte olduğum için çok mutluyum diye konuştu.
SEVGİ İLE YEMEK YAPIYOR
Tirenin yerlisi olduğunu söyleyen Mestanoğlu iyi yemek yapmanın sırrının sevgide yattığını belirterek yöresel yemeklerin daha çok tercih edildiğini söyledi. Düreye Mestanoğlu şöyle konuştu: Tirenin yerlisiyim. Bir kızım bir oğlum var. İşe girdiğimde çocuklarım çok küçüktü. TOSBİdeki işim sayesinde çocuklarımı büyüttüm. Oğlumu okutuyordum ve okutmak zorundaydım. Bu nedenle de çalışmak zorundaydım. Çok şükür 12 yıl boyunca buradayım ve çocuklarımı okuttum, evlendirdim. Buradaki tüm yemeklerden sorumluyum. Baştan sona kadar takip ediyorum. Yemeklerimin hepsi beğeniliyor. Sarma en çok beğenilen yemeklerimin başında geliyor. Yöresel yemeklerimiz daha çok tercih ediliyor. Güzel yemek yapmanın sırrı sevgide. Sevgi olduktan sonra devamı geliyor. Ben işimi severek yapıyorum. Sevgi olduktan sonra her şey daha kolay oluyor.