Sayfa Yükleniyor...
Hatayın meşhur tepsi kebabı, hem lezzeti hem de görüntüsüyle ilgi çekiyor
Merkez Antakya ilçesinde kasaplık yapan Haydar Öter, tepsi kebabının Hatay halkının olduğu kadar şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilk tercihi olduğunu söyledi. Tepsi kebabının koyun etinin kaburgasından çıkan etten yapıldığını belirten Öter, kıyma haline getirilen etin içerisine, sarımsak, biber ve maydanoz ince ince kıyılıp kıymayla karıştırılarak tepsi kebabının yapıldığını söyledi.
Yüzyıllardır Hatayın Antakya ilçesinde yapılan tepsi kebabı kasaptaki aşamalardan geçtikten sonra taş fırında pişirilerek sıcak ekmekle servis ediliyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaşda, Hatayın son yıllarda savaşın gölgesinde kalmasına rağmen önemli organizasyonlarda yer aldığını ifade ederek, Ve bu organizasyonlar içerisinde dünya çapında iki tane altın bilezik taktı. Bunlardan bir tanesi EXPO diğeri gastronomi. Geçen sene 31 Ekimde Birleşmiş Milletler Hataya Gastronomi dalında bu bileziği verdi. Şu anda Hatay dünyadaki 26 tane özel şehirden bir tanesi. Biz gastronomi konusunda turizmi geliştirecek projeler yapmak istiyoruz dedi.
Hatayda 600ün üzerinde yemek çeşidinin olduğunu kaydeden Başkan Savaş, Bunlardan iki tanesi tepsi kebabı ve kağıt kebabıdır. Bunlar özel fırında önce kasapta yapılır. Fırında hemen pişirildikten sonra kasapta salaş bir şekilde yenen önemli iki tane et yemeğimizdir. Bu et yemeği bu bölgeye has belki Ortadoğuda biraz var ama Hataya has, Hatayın kendine özel lezzeti ile misafirlere sunulan yemektir. Önce kasapta bıçak kıymasıyla eti hazırlıyorsunuz. Baharatını, tuzunu, biber salçasını koyduktan sonra maydanozu fırına gönderiyorsunuz. Fırında pişip size gelirken aynı zamanda fırından taze ekmekle birlikte geliyor. O sıcak taze ekmekle birlikte elimizle özellikle banarak bu yemeği yersiniz. Ve en güzelde Hatayda Antakya Uzun Çarşıda kasaplarımızda yapılır bu yemek. İnşallah tüm dünyadan ve Türkiyeden dostlarımızı Hatayda bu ve bunun gibi yemeklerimizle ağırlamak istiyoruz diye konuştu. İHA
Haber Merkezi