Havra Sokağı’nda müşteri yoğunluğu!

Kovid-19 salgınıyla beraber uzun süredir müşteri yokluğu yaşayan Havra Sokağı, son dönemde yaşanan müşteri yoğunluğuyla beraber azda olsa esnafının yüzünü güldürüyor


  • Oluşturulma Tarihi : 15.01.2021 07:51
  • Güncelleme Tarihi : 15.01.2021 07:51
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Havra Sokağı’nda müşteri yoğunluğu! haberinin görseli

NURETTİN BAKİ-ÖZEL HABER
Konak ilçesi Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan Havra Sokağı’ndaki balıkçılar başta olmak üzere, sokaktaki esnaf, yeni yılla birlikte pandemiye rağmen yaşanan müşteri yoğunluğundan memnun. Her şarta ve her zaman müşteri için tezgah açtıklarını söyleyen sokak esnafı, özellikle balığa olan ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Balıkçı tezgahlarında yer alan sardalya, hamsi ve barbun olmak üzere çeşitli balıklar, talebe göre satılırken, sokakta yine sebze ve meyve tezgahları da yoğun ilgi görüyor. Biz de sokaktaki esnafın yaşadığı heyecana şahitlik yaptık.

KISITLAMADA DA AÇIĞIZ!

Sokakta kısıtlamaya rağmen yaşanan yoğunluktan memnun olduklarını belirten 50 yaşındaki balıkçı İzzettin Yedikardeş, tezgahta en çok satılan Ege balıklarının sardalya, hamsi, çipura ve levrek olduğunu ifade ederek, “Son günlerde az da olsa bir hareketlilik var yani az da olsa yüzümüz gülüyor. Zaten müşteriler kısıtlamada açık olmamıza alıştı. Özellikle cuma günleri çok yoğun oluyor. Sosyal mesafeyi korumalarını sağlamak için sıklıkla uyarılarda bulunuyoruz. Karadeniz’den gelen çok lezzetli tekir balığı da var. En kıymetli balığımız sardalya. Biz sardalya için denizin kuru fasulyesi deriz. Nasıl her lokantada kuru fasulye oluyorsa, her balık tezgahında da sardalya olması lazım. Sardalya en çok tutulan balık diyebilirim. Çipura ve levrek meşhurdur. En sık satılan balıklarımız onlar. Barbunun kilosu 20 ile 30 lira arasında satılıyor” diye konuştu.

GÜZEL BİR HAREKETLENME VAR!

Havra Sokağı’nın mahallelere yakınlığının da yoğunlukta etkisi olduğunu ifade eden 32 yaşındaki Cemal Gültekin de sebze ve meyve satışlarının uzun aradan sonra iyi gitmeye başladığını söyledi. Gültekin, “Sebze ve meyve sofraların vazgeçilmezi diyebilirim. Egeliler özellikle sebzeyi çok tüketir. Sağlıklı beslenmenin kaynağı taze sebze ve meyveden geçiyor. Bizler de müşterilerimize taze sebze ve meyveler getiriyoruz. Yeni yılla beraber güzel bir hareketlenme var. Uzun zamandır böyle bir yoğunluk yaşamamıştık. Bu bizleri sevindiriyor. İnşallah bu şekilde devam eder. Biz esnafın yüzü gülmeye devam eder. Zaten buraya insanlar aslında balık için geliyor, balık alıyorken yanında yeşillik, sebze ve meyve de alıyor. Kış mevsimi de balık mevsimi, balık ne kadar satılırsa bizler de sebze satıyoruz” ifadelerini kullandı.

İNŞALLAH BÖYLE DEVAM EDER!

İzmir’de 18 senedir balıkçılık yapan 45 yaşındaki Hasan Çetin ise, insanların zaman fark etmeksizin balık almaya geldiğini dile getirdi. Çetin, “Vatandaşların balığa olan ilgisi memnun edici. Esnaf olarak tezgahlarımızı açıyoruz. Sardalya, hamsi, levrek, çipura tezgahlarımızda bu hafta da yerini aldı. Balık bolluğu var diyebiliriz. Barbun fiyatları günden güne değişiyor. 15 liradan barbun sattığımız oldu. Balığın boyuna göre fiyatlar da değişiyor. Çipura ve levrek şu an 35 liradan satılıyor. Şu an en fazla barbun geliyor. Buna bağlı olarak fiyatları düşüyor. İnsanların yaşanan pandemiden dolayı balığa olan ilgisi bizleri memnun ediyor. Çok uzun zamandır neredeyse siftah bile yapmıyorduk. Ancak son zamanlarda güzel bir gelişme var. Sanırım insanlar kabuğunu kırdı. Daha bir cesaretle gelip alışverişini kurallar çerçevesinde yapmaya başladı. Bu da beraberinde hareketlilik getirdi. İnşallah bu şekilde devam eder” dedi.