Sayfa Yükleniyor...
Akdeniz mutfağından, pastalara, çikolatalardan, böreklere kadar yerli ve yabancı birçok farklı yemek kültürünü atölyesinde yaşatan Roka Mutfak Atölyesi hayata eşsiz lezzetler katıyor
NİLGÜN TAZE/ÖZEL HABER
2011 yılında hizmete giren Roka Mutfak Atölyesi, kurs eğitim programlarını konusunda uzman eğitmen şeflerle birlikte hazırlıyor. Hayata geçirdiği uygulamalı Temel ve İleri Mutfak kursları ile birlikte Temel ve İleri Pastacılık, El Yapımı Çikolata, El Yapımı Ekmek, Temel ve İleri İtalyan ve Fransız Mutfağı, Akdeniz ve Türk- Osmanlı Mutfağı, Mezeler ve Zeytinyağlılar, Latin Mutfağı gibi kurslarla da mutfakta kendini geliştirmek isteyenlere bulunmaz bir fırsat sunuyor.
Atölyelerini açarken amaçlarının yemek ve pastacılık sektöründe yetişmiş elemanların teorik ve pratik bilgi ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini açıklayan Roka Mutfak Atölyesi İşletmecisi ve Gıda Mühendisi Gülsün Altunay, “Mutfakta zaman geçirmeyi sevenleri bir araya toplayarak rahat hareket edebilecekleri bir ortamda bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmaya başladık. Çalışmalarımız esnasında iyi ve sağlıklı yemek yemenin püf noktalarını konunun uzmanından öğrenmek, yeni nesil hızlı tempomuzu bir an durdurup dinlenebilmek, hamurumuzu yoğururken stres atmak, kendi yaptığımız çikolatamızı yerken keyif almak ve tüm bunları yapabildiğimizi görerek cesaretimizi, özgüvenimizi ve moral motivasyonumuzu arttırmak edindiğimiz deneyimler oldu” dedi.
TEMEL MUTFAK EĞİTİMLERİ
İyi yemek ve pasta yapmanın yanı sıra sağlıklı beslenmeyi yaşam şekli haline getirmek, pazar yada market alışverişi yaparken nelere dikkat edeceği ile ilgili ipuçlarının da kurslarda öğrenilebileceğini açıklayan Altunay, “Eline bıçak dahi almamış, tava nedir, rende ne işe yararı bilemeyen sıfır kilometre arkadaşlarımız, temel mutfak eğitimi kursumuzun ilk dersinden sonra tüm soru işaretlerinin yarıya indiğini göreceklerdir. Keyifli zaman geçireceğiniz, kendi mutfağınız gibi çayınızı, kahvenizi içebileceğiniz konforlu ve rahat, ayrıca pozitif enerji dolu bir ortamın tadını çıkarmak için Roka Mutfak Atölyesine ideal bir ortam. Bize ulaşmak ise çok kolay. Sıcak kahvemiz hazır bir şekilde sizi bekliyor” açıklamasını yaptı.
AKDENİZ MUTFAĞI
Altunay, tadına doyulmayan Akdeniz yemeklerinin Roka Mutfak Atölyesi'nde keyifle öğrenebilineceğini söyleyerek, “Beslenme programlarının en sağlıklısı, en lezzetlisi, en tatlısı, en tuzlusu, en cömertti ve en bizden olanı Akdeniz mutfağıdır. Bildiğimiz tatlar, bilmediğimiz isimleriyle ve tarifleriyle, siz yapın diye ders programımıza koyduk. Zeytinyağı, sarımsak, domates, yeşil sebzeler, köfteler, etler, şuruplar, sütlü tatlılar, börekler, balıklar atölyemizde yer alıyor. Kısacası Akdeniz ait her şey bu kursumuzda bizlerle birlikte oluyor. Ayrıca atölyemizde Antakya mutfağına da yer veriyoruz. Antakya yemekleri öylesine zengin ki nasıl bir malzeme kullanma tekniği, nasıl bir malzeme bolluğu var insanın aklı almıyor. Bu lezzetler kimlerin uzun yıllar belki de asırlar süren deneme yanılmalarından sonra oluşturuldu, nasıl yaratıldı, bilinmiyor” ifadelerini kullandı.
ALMAN PASTASI-MOZAİK-BROVNİ
Alman pastasının soğuk havadan sıcacık yatağa giriyormuş gibi hissettiren kremasının paha biçilemez bir keyif olduğunu ve çeşitli pastaları yaparken hissedilen mutluluğun çocukluk anılarını hatırlattığını ifade eden Altunay, “Allah'ım sana geliyorum! Nasıl güzel tatlar bunlar! Yeteri kadar tatlı, yeteri kadar acı, yeteri kadar yumuşak ve crunchy. Hele bir de bitter ganajlıysa. Brovni gerçeğine ne demeli? Bir öğrencimizin dediği gibi, ‘Bu Brovni ise hocam, peki biz şimdiye kadar ne yemiş olabiliriz?’ piyasada satılan brovnilerin ne olduğunu bilmiyoruz ama, bizimle beraber yaptığınız brovniden sonra bir başka brovniden aynı lezzeti almanız zor olacak. Öyleyse şimdiden elinize sağlık. Ayrıca börek açmanın hiç te gözünüzde büyütecek bir şey olmadığını atölyemizde daha iyi anlayacaksınız. Patatesli, peynirli, kıymalı, otlu, ıspanaklı pek çok çeşit böreği bu derste yapmak mümkün. Yapım ve pişirme tekniklerini öğrendikten sonra hazır börek almayacağınıza artık adımız gibi eminiz.”
Haber Merkezi