İstanbul’da aidatlar kiraları geçti: Boğaz hattında 55 bin liralık aidatlar!

İstanbul'da bazı sitelerin aidatları, neredeyse bir ev kirasına denk gelmeye başladı. Hatta bazı lüks sitelerde aidat ücretleri kirayı bile geçti. Uzmanlar, usulsüz aidat artışlarına dikkat çekiyor ve ev sahibinin sorumluluğunda olan ödemeler konusunda kiracıları uyardı.


  • Oluşturulma Tarihi : 12.02.2025 16:41
  • Güncelleme Tarihi : 12.02.2025 16:41
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
İstanbul’da aidatlar kiraları geçti: Boğaz hattında 55 bin liralık aidatlar!

Sena Kiper Sıtacı’nın haberine göre, İstanbul'daki çoğu site, rezidans ve apartmanlarda aidat artışları ocak ayında yüzde 25'ten başlıyor ve bazı yerlerde yüzde 100'e kadar çıkabiliyor. Özellikle lüks sitelerdeki aidatlar, kiraları bile geçerek büyük bir ekonomik yük haline gelmiş durumda.

BOĞAZ HATTINDA 55 BİN TL'LİK AİDATLAR

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, “Kat mülkiyeti hukukuna göre aidatlarda bir üst sınır yok. Bogaz hattındaki bazı villa sitelerde 50-55 bin lira üzerinde aidatlar var. Güvenlik görevlileri, teknik elemanlar bahçıvanlar, havuz giderleri... Bir rezidansın 45 bin lira, başka bir site aylık 25 bin lira, normal bir site belki 5 bin lira aidat alıyor olabilir" dedi.

ÖDENMEYEN AİDATLAR İCRA TAKİBİNE DÖNÜŞÜYOR

Ödenmeyen aidatlar ise son dönemde mahkemelere taşınmaya başladı. Artan icra takipleri, aidat borçları yüzünden ciddi bir sorun haline geldi. Uzmanlar, aidat ödemelerini düzenleyen kurallara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

LÜKS HİZMETLER İÇİN EKSTRA ÖDEME YAPMAK ZORUNLU DEĞİL!

Uzmanlara göre, ortak alanlar dışında hiç kimse lüks hizmetlerin bedelini ödemek zorunda değil. Özellikle usulsüz aidat artışları karşısında, kat malikleri genel kurula itiraz edebilir. Kiraz, örnek olarak bir sitede bebek bakım odası yapılmak istendiğinde, evli olmayan ya da çocuğu olmayan sakinlerin bu lüks harcamanın bedelini ödemek zorunda olmadığını aktardı.

FAHİŞ AİDATLARA DAVA AÇMA HAKKI

Aidat artışlarına karşı sesini çıkarmayan kat malikleri, fahiş aidatlar konusunda 6 ay içinde sulh hukuk mahkemesine dava açma hakkına sahip.

(Alındığı Kaynak: NTV)

 

 

 

 

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ