İTB standına yoğun ilgi

131 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en köklü kurumlarından birisi olan İTB, Türkiye’de ilk kez yapılan Terra Madre Anadolu Fuarı’nda da farkını ortaya koydu. İTB, fuarda açtığı standıyla şimdiye kadar yaklaşık 2 bin kişiye zeytinyağı tadımı yaptırdı


  • Oluşturulma Tarihi : 09.09.2022 05:25
  • Güncelleme Tarihi : 09.09.2022 05:25
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
İTB standına yoğun ilgi haberinin görseli

NURETTİN BAKİ-ÖZEL HABER

Türkiye’nin ve Ege Bölgesi’nin en köklü kurumu İzmir Ticaret Borsası (İTB) Türkiye’de ilk kez yapılan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamındaki uluslararası gastronomi fuarı Terra Madre Anadolu’da yerini aldı. İTB, fuarda açtığı stantta ziyaretçilerine aralıksız zeytinyağı tadımı yaptırıyor. Fuarın açıldığı günden bugüne yaklaşık 2 bin kişiye zeytinyağı tadımı yaptıran İTB’nin fuar sonu hedefi ise yaklaşık 3 bin kişiye tadım yaptırabilmek. Fuarın açıldığı ilk günden itibaren İTB standında görev alan ve ziyaretçilere zeytinyağına dair önemli hususları anlatan Zeytinyağı tadım uzmanı İTB Ar-Ge Yönetmeni Ziraat Mühendisi Bilge Keykubat, “Standımızı ziyaret eden misafirlerimize öncelikle zeytinyağı ile ilgili doğru bilinen yanlışları ve yanlış bilinen doğruları anlatıyoruz. Sonrasında da birlikte zeytinyağı tadımı yapıyoruz. Bütün İzmirlileri standımıza bekliyoruz” dedi.

HEDEFİMİZ 4 BİN KİŞİYE TADIM YAPMAK

Fuarda ziyaret ettiğimiz İTB standında bizi karşılayan Keykubat, bu güne kadar fuarda yaptıkları çalışmaları hakkında bilgi verdi. Keykubat, “Avrupa dışında ve ilk kez Türkiye’de yapılan Terra Madre Anadolu Fuarı’nda bulunmaktan son derece mutluyuz. İTB olarak fuar boyunca 3 bin kişiye zeytinyağı tadımı yaptırmayı amaçlıyoruz. Şu anda fuarın açılışından bu yana yaklaşık 2 bin kişiye tadım yaptırdık. Hepsiyle teker teker ilgileniyoruz. Katılımcılara doğru bilinen yanlışları, yanlış bilinen doğruları anlatıyoruz. Sonrasında zeytinyağı tadımı yapıyoruz” diye konuştu.

NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Ziyaretçilere zeytinyağı ile ilgili çok önemli noktaları da paylaştıklarını belirten Keykubat, “Zeytinyağı tadımı nasıl yapılır, insanların nelere dikkat etmeleri lazım gibi konuları onları anlatıyoruz. Zeytinyağında yakıcılığın ve acılığın iyi olduğunu ifade ediyoruz. Zeytinyağında kokunun önemli olduğundan bahsediyoruz. Zeytinyağında rengin önemli olmadığını, bir kalite parametresi sayılmaması gerektiğini dile getiriyoruz. Yakıcılığın ve acılığın asitite olmadığını söylüyoruz. Yemeklerde, kızartmalarda zeytinyağının kullanılabileceğini anlatıyoruz. Çünkü her gelen ziyaretçi, “Kızartmalarda zeytinyağı kullanmıyoruz” diyorlar. Biz de onlara kaynama derecesi en yüksek yağ zeytin yağ o yüzden kızartmada olduğu gibi her şeyde kullanılabilir, diyoruz” ifadelerine yer verdi.

FARKINDALIK YARATIYORUZ

Stantta aynı zamanda zeytinyağı ile ilgili insanlarda farkındalık oluşturduklarını da söyleyen Keykubat, “Tüketicilerin zeytinyağı konusunda bilinç düzeyi istediğimiz noktada değil. Bu noktada da aslında farkındalık görevi de yapmış oluyoruz. Çünkü insanlar zeytinyağı alırken fiyat yüksek geliyor, bu yüzden kızartmada kullanmak istemiyorlar. Bu konuda insanlarımıza hak veriyorum. Biz de diyoruz ki kızartmada en kötü olasılıkla Riveria kullanın. Zira zeytinyağı tüketmek, yemeklerde kullanmak her zaman daha sağlıklıdır” dedi.