Sayfa Yükleniyor...
Konak Belediyesi tarafından 14üncü kez düzenlenen Alsancak Şenlikleri kapsamında yapılacak konser, dans gösterileri, yarışma gibi etkinliklerin tanıtımı Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş tarafından yapıldı. İzmirin tanıtılmasında Alsancakın önemli yere sahip olduğunu ifade eden Pekdaş, İzmirin kalbinin nasıl attığını görmeleri açısından tüm İzmirlileri davet ediyorum dedi
NİLGÜN TAZE
Bu yıl 14üncüsü düzenlenecek olan Alsancak Şenlikleri Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği işbirliğiyle düzenlendi. 2122 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek şenlikte yemek yarışmaları, konserler, söyleşiler, dans gösterileri, tiyatrolar, sergiler, ve sportif faaliyetler yer alıyor. Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneğinin tertiplediği 7. Ege Mutfağı Lezzetleri yemek yarışması bugün 14:00-18:00 saatleri arasında Meksika Sokaktaki Mandolin Cafede yapılacak. Ege, Seferat ve Girit yemeklerini kaliteli aşçıların elinden sunmak amacıyla yapılacak yarışmada ana yemek-sıcak, zeytinyağlılar-soğuk ve tatlı-pasta-börek olmak üzere üç ana kategori yer alacak. Aşçılar Derneğinin temin ettiği mutfak ve fırınların kullanılacağı yarışmada derece alan aşçıya bir yıl İtalyada eğitim alma şansı verilecek.
BELEDİYELER KATILIMCIDIR
14. Alsancak Şenliklerini bir belediye etkinliği olarak değil katılımcı bir etkinlik olarak gerçekleştirdiklerini ve şehrin gelişimi için kentte yaşayanlarla ortak akıl yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Pekdaş, Konak Belediyesi olarak bizim katkımız şenliği organize eden kuruluşlara sadece bir destektir. Verdiğimiz bu katkı kentin enerjisini ortaya çıkarıyor. Bu etkinlik Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği başkanı ve üyelerinin katkıları ve fikir sahipliğiyle yapılan bir etkinliktir bu ve bu katkıları bu yıl 14cüsü düzenlenen şenliğimizin içinin dolmasını sağladı. Bizim katkımız ise sadece destek vererek kentin enerjisinin ortaya çıkmasını sağlamaktır. Alsancak Derneği eğer olmasaydı bu etkinlik ruhsuz ve eksik kalırdı. Alsancak Derneği Alsancakta yaşayan sponsorlar bularak ve İzmirde bulunan sivil toplum örgütlerinin katkılarını sağlayarak şenliğin eskiden çok daha renkli hale gelmesini sağlamıştır. Yerel yönetimlerin de asıl görevi budur. Yerel yönetimler ben bilirim, ben yaparım demek yerine, şehirde yaşayan, şehrin bileşenleri olan dernekleri, işletmeleri, kuruluşları ve hemşerileri katkı sağlamaya yönlendirmelidir. Biz Konak Belediyesi olarak naçizane bunu yapıyoruz. Bizim bu enerjinin açığa çıkması için ortaya koyduğumuz bir çaba var. Yerel yönetimlerin görevi şehirde yaşayan tüm etkenleri hep şehir için düşünmeye sevk etmektir. Biz 8 bin 500 yıllık tarihi olan bir şehirde yaşıyoruz. Bu şehrin en önemli kimliği bütün kültürlerin buluştuğu bir yer olması ve İzmiri İzmir yapan bir liman şehri olmasıdır. Alsancak geçmişten bu yana Dünyanın birçok tüccarına ev sahipliği yapmış bir limana sahiptir. Bu nedenlerden dolayı Alsancakta farklı bir atmosfer var ve bu atmosfer Alsancakı adeta İzmirin kalbi haline getiriyor. Alsancak garı, liman ve fuar burada. Kentler artık kendi kimlikleri ve kent ruhları ile ön plana çıkıyor. Alsancak İzmirin kimliği açısından bir buluşma noktası. Biz İzmiri Alsancak üzerinden bütün Dünyaya yeniden tanıtabilir ve yeni heyecanları ortaya çıkarabiliriz. Bu heyecanın daha çok yenilikleri meydana getireceğini biliyorum. 2 kişilik bir şenlik koordinasyonu kurma kurulu oluşturduk. Sivil toplum örgütlerinden, Alsancaklılardan, belediye çalışanlarımızdan ve hemşerilerimizden destek aldık. Asıl onlar bu işleri kotardılar ve ben huzurlarınızda bir kez daha çabaları nedeniyle onlara teşekkür etmek istiyorum. Ben bu etkinliğe tüm İzmirlileri, İzmirin kalbinin nasıl attığını görmeleri açısından davet ediyorum diye konuştu.
Şenlik kapsamında Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneğinin tertiplediği 7. Ege Mutfağı Lezzetleri Alsancakta buluşuyor yemek yarışmasında birinci olan aşçıya İtalya hükümetinin İtalyada 1 senelik burs vereceğini söyleyen Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, 21 Mayıs tarihinde Meksika Sokağında düzenlenecek etkinlikte aşçıların Ege yemekleri, Le Sefarat ve Girit yemeklerini tanıtmak için yarışacaklarını söyledi.
Haber Merkezi