İZSİAD üyeleri Köfteci Yusuf’u dinledi

İZSİAD Çarşamba Toplantısı’nın konuğu olan Yusuf Akkaş, çoğu yerde insanların su içmeye bile çekindiğine değinerek, “Herkese, ‘5 TL verdik, 15 TL’lik hizmet aldık’ dedirtmek istiyorum” dedi


  • Oluşturulma Tarihi : 16.03.2017 08:28
  • Güncelleme Tarihi : 16.03.2017 08:28
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
İZSİAD üyeleri Köfteci Yusuf’u dinledi

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD) ayda bir düzenlediği geleneksel Çarşamba Toplantıları’nın konuğu, “Köfteci Yusuf” markasıyla tanınan Yusuf Akkaş oldu. Tepekule Kongre Merkezi’ndeki toplantıyı, İZSİAD üyelerinin yanı sıra Arkas CEO’su Önder Türkkanı, Dirinler Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dirin gibi İzmir iş dünyasının önde gelen isimleri de takip etti.

37 yaşındaki Yusuf Akkaş, İznik’te dört masayla başladığı küçük dükkândan bugün nasıl Türkiye markası haline geldiğini İZSİAD üyelerine anlattı. 1996 yılında kurulduklarını ve bugün ‘Türkiye’nin Avrupa standartlarındaki en büyük köfte fabrikası’ olduklarını belirten Akkaş, “Halen Bursa, İzmir, Eskişehir, Yalova, Bilecik, Balıkesir, Kocaeli, Denizli, Aydın, Kırıkkale, Ankara ve İstanbul’da toplam 26 şubede; yaklaşık 7000 personelle hizmet veriyoruz. Köfteci Yusuf markasının yanı sıra DönerY, BurgerAge, Ciğerce ve Kamenta markalarımız da var” diye konuştu.

CİRO HEDEFİYLE ÇALIŞMIYORUZ

İşlerinde hiçbir zaman ‘ciro’ hedefiyle çalışmadığını vurgulayan Akkaş, “Yolumuza hep daha iyisini yapma hedefiyle devam ettik. Başarımızın altında yatan temel neden budur. ‘Bu iş bu kadardır’a inanmıyorum. Gelişme hep var. Daha da gelişebiliriz, büyüyebiliriz diye düşünüyorum. İyi bir ürünümüz var. Yurtdışına da açılabiliriz. Bunun için çalışıyoruz. Günde 150-200 dana, 600-700 kuzu işliyoruz. En iyi kaliteyi ve lezzeti sunuyoruz” dedi.

İşlerin artık çok büyüdüğünü kaydeden Akkaş, “Ben iyi bir kasabım. İyi bir pişiriciyim. Otomobil kullanabilirim. Ama bu iş artık uçak oldu. Ben pilot değilim. Bu uçağı kullanamam. O nedenle artık profesyonellerden danışmanlık hizmeti alıyoruz” şeklinde konuştu.

HEDEF İLK 10’A GİRMEK

İzmir’deki şubenin kendilerine cesaret verdiğini belirten Akkaş, “Şu an 29-30 şubemiz var. Bu yıl nasip olursa 7 şubemiz daha eklenecek. Allah’a şükür 7-8 bin kişiyi istihdam eden bir işimiz var misafirlerimiz sayesinde. Gelecek için ne düşünüyorsunuz derseniz, ben tepesi sınırı olmayan işler yapmak istiyorum. ‘Bu iş bu kadardır, bu pazar bu kadardır’a asla inanmıyorum. Bu iş dehşet büyüyebilir. Bizim bini bile geçebileceğimize inanıyorum. Hedeflerim böyle mi? Böyle. Nasip olursa 4-5 yıl sonra ilk 10’da olma ihtimalini kendimize hedef koyuyoruz. Biz belki yurt dışına da açılabiliriz” ifadelerini kullandı.

“MÜŞTERİ DEĞİL, BEN ZARAR EDEYİM”

Başarılarının altında yatan en önemli nedenlerden birinin de müşterilerinin kendilerini sahiplenmeleri olduğunu belirten Akkaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Müşterilerimiz bize kefil oluyor. Onların hakkını en iyi şekilde vermemiz gerekiyor. İnsanlar bizde maaile yemek yiyebiliyor. Sonuçta ödeyeceği para onu ürkütmüyor. Çoğu yerde insanlar su içmeye bile çekiniyor. Herkese, ‘5 TL verdik, 15 TL’lik hizmet aldık’ dedirtmek istiyorum. Personelime inatla bunu anlatıyorum. Müşteriden değil, benden gitsin, ben zarar edeyim. Bir de misafirlerimizden, bize laflarını esirgememelerini, eleştiri yapmalarını özellikle istiyoruz. Ki yanlışımız varsa düzeltelim.”

Haber Merkezi