Sayfa Yükleniyor...
Gastronomi kenti Gaziantepte kadınlar, hem göze hem de mideye hitap eden birbirinden lezzetli bayram sofraları hazırlamak için ramazan ayı boyunca eğitim alıyor
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil ettiği Gaziantep'te kadınlar, birbirinden lezzetli bayram sofraları hazırlamak için eğitim alıyor.
Baklavası, fıstığı, fıstık ezmesi, katmeri, beyranı, yuvalaması, tırnaklı pidesi, lahmacunu, firiği ve zeytinyağı Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret tescili alan Gaziantep, bu anlamda Türkiye'nin öncü şehirleri arasında bulunuyor. Türkiye'nin lezzet diyarı olan Gaziantep'te kadınlar, birbirinden güzel ve lezzetli bayram sofraları hazırlayabilmek için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Emine Göğüş Mutfak Müzesi'nde açılan yöresel yemek kursuna katılıyor. Haftanın iki günü kursa giden, aralarında genç kızların da bulunduğu kursiyerler, bayram sofralarını süsleyecek yöresel yemeklerin püf noktalarını şef aşçılardan uygulamalı olarak öğreniyor. Özellikle bayram sofralarının vazgeçilmezi olan yuvalama, kahke ve sütlaç yapımına ilgi gösteren kursiyerler, bayrama en iyi şekilde hazırlanmak için yoğun emek harcıyor. n AA
Haber Merkezi