Karakılçık buğdayının hasadı başladı

Karakılçık buğdayının kaybolmaya yüz tutmuş olan tohumunu bulup çoğaltan ve taş değirmende öğüterek adına “Ata Ekmeği” denen ekmeği üreten Seferihisar Belediyesi, bu senenin karakılçık buğday hasadına başladı


  • Oluşturulma Tarihi : 13.07.2019 13:54
  • Güncelleme Tarihi : 13.07.2019 13:54
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Karakılçık buğdayının hasadı başladı

Tamamen doğal olarak karakılçık buğdayından elde edilen un ile Turgut ve Ulamış köylerinde yaşayan kadınların taş fırınlarda yaptığı ekmekler, Seferihisar Belediyesi tarafından işletilen bakkallarda tüketici ile buluştu. Seferihisar Belediyesine ait e-ticaret sitelerinde en çok satılan ürünlerden biri olan ‘Ata Ekmeği’ ve bu ekmeğin yanına en çok yakışan, sadece Seferihisar’a özel olan armola peyniri Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Karakılçık ve Armola Şenliği’nde bir kez daha ilgi odağı olacak. 3 Ağustos Cumartesi günü yapılacak şenliğe yoğun ilgi beklediklerini belirten Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Her zaman üreticimizin yanındayız” dedi. HABER MERKEZİ
 

Haber Merkezi