KasapDöner İzmir basınıyla buluştu

KasapDöner markasıyla bilinen Global Restoran Yatırmları A.Ş.’nin Genel Müdürü Bahar Özürün, İzmir basınıyla bir araya gelerek tavuk dönerin yaz aylarında tüketilmemesi ile ilgili uyarıda bulundu


  • Oluşturulma Tarihi : 24.06.2016 09:46
  • Güncelleme Tarihi : 24.06.2016 09:46
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
KasapDöner İzmir basınıyla buluştu

NİLGÜN TAZE

Global Restoran Yatırımları A.Ş.’nin Genel Müdürü Bahar Özürün, Karşıyaka Mavibahçe AVM’de bulunan KasapDöner restoranında İzmir basınıyla bir araya geldi. “Hamburger çocuklarına döner yedirmeye geliyoruz” sloganı ve sıra dışı reklamlarıyla tüketicinin aklında kalıcı bir yer edinen KasapDöner, yıl bitmeden hamburgerin anavatanı olan ABD’de de şube açmayı hedefliyor.

İlk şubelerini 2010 yılında Üsküdar’da açtıklarını ve şu anda yurt içi ve yurt dışı dahil olmak üzere toplamda 38 şubelerinin bulunduğunu belirten Global Restoran Yatırımları A.Ş.’nin Genel Müdürü Bahar Özürün, “Yıl sonuna kadar bu sayıyı 65’e çıkarmayı hedefliyoruz. Yakın zamanda hamburgerin anavatanı olarak bilinen ABD’nin New York şehrinde bir şube açacağız. Dönerimizi dünya markası yapmak gibi bir vizyonumuz var. Bu açılım da bu vizyonun en önemli hamlesi olacak” dedi.

İZMİR’DEN ANADOLU’YA AÇILACAK

Anadolu’da zincir döner restoranı bulunmadığını, bu nedenle bundan sonraki hedeflerinin Anadolu’ya açılmak olduğunu ifade eden Özürün, “KasapDöner markamızla hızlı bir büyüme trendi içindeyiz. Anadolu’ya açılma vizyonumuzun başında İzmir geliyor. Şu an içinde bulunduğumuz şube dışında İzmir’de yine Global Restoran Yatırımları A.Ş. bünyesinde bulunan İkiSatır restoranımız bulunuyor. KasapDöner’in cirosunu bir yılda üçe katladık. 2015 yılında tüm şubelerimizde toplam 400 ton et sattık. 2014 yılında 12 milyon TL olan toplam ciromuzu 2015 yılında 36,5 milyon TL’ye ulaştırdık. Şu anda 38 şubemizde 490 kişiye istihdam sağlıyoruz. Yeni şubelerimizle bu rakam bine ulaşacak” açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE ET FİYATINDA DÜNYA ŞAMPİYONU

Türkiye’nin kırmızı et piyasasını değerlendiren Özürün, Türkiye’nin kırmızı et fiyatlarında “dünya şampiyonu” olduğunu ifade ederek, “Bu fiyatların kontrol altına alınması için piyasanın dışa açık hale getirilerek alınacak yüksek vergiyle yerli hayvancılığın sübvanse edilmesi gerek. Et fiyatlarında süreklilik gösteren artış hızlı büyümenin önündeki en büyük engel. Karkas etin kilogram fiyatı 25 lirayı geçmiş durumda. Böyle bir rakam dünyada yok. Bunun en önemli sebebi, kırmızı et piyasasının dışa kapalı bir piyasa olmasından kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

TAVUK ETİ ÖLÜMCÜL

Dışarıda tavuk döner yerken insanların iki defa düşünmesi gerektiği uyarısında bulunan Özürün, 35 derece sıcaklıkta şişe dizilerek bütün gün pişirilen tavuk dönerlerin son derece sağlıksız olduğunu söyledi. Özürün, “Tavuk döner yazın da kışın da tehlikeli ama yazın tüketmek daha tehlikeli, çünkü tavuk çok çabuk bakteri üretip bozulabilen bir ettir. Tavuk etindeki bakteriler kırmızı etin aksine ölümcül sonuçlar doğurabilir. Tavuk döner soğuk ortamda üretilmeli, şoklandıktan sonra -18 derecede depolanıp soğuk zincir kırılmadan satış noktasına sevk edilmelidir. Bu şekilde kullanılan tavuk dönerin dışı pişerken iç kısımları hala donuk kaldığı için bakteri üreme riski taşımaz, ancak taze takılıp pişirilenlerde birkaç saat içinde kokuşma ve bozulma gerçekleşir. Tavuk dönerde diğer bir önemli kural ise kullanıldığı gün mutlaka tüketilmesidir. Kalan kısım varsa asla başka şekilde değerlendirmeye çalışmamalı ve imha edilmelidir” şeklinde konuştu.

 

 

Haber Merkezi