- Gündem
- 22.06.2025 15:03
Slow Food Yağmur Böreği Derneği Eşbaşkanı Ayfer Yavi, Agora Lions Kulübünün katkılarıyla Mutfak Giritte İzmirli kadınlarla buluştu. Yavi İzmirlilere kış günlerinde soğuk algınlığına iyi gelecek öneride de bulundu.
Son olarak Raife Polatlla birlikte yayınladıkları Anadolunun tadı tuzu Kardeş Mutfaklar
kitabıyla 90 ayrı kişiden 136 farklı yemeği anılarıyla birlikte yemekseverlerin beğenisine sunan Ayfer Yavi, İzmirli kadın girişimci Huriye Arman Öztinin sadece kadınların çalıştığı Mutfak Giritte Agora Lions Kulübünün katkılarıyla söyleşi ve imza günü düzenledi. İzmirli kadınların yoğun ilgi gösterdiği söyleşi sonrası Şakran Cezaevindeki kadınların yaptığı el emeği oyuncaklar da alıcı buldu. Söyleşi ve kitap imzası sonrası Agora Lions Kulübü Başkanı Behire İlgüy, Ayfer Yaviye teşekkür plaketi verdi. Mübadil mutfağının hakim olduğu İzmirde yemek tariflerinin havalarda uçuştuğu söyleşide renkli anlar yaşandı.
İZMİRDEN KOLİYLE DÖNÜYORUM
Sözlerine İzmirde olmadan artılarından bahsederek başlayan Ayfer Lavi, İstanbullular olarak 7-8 yıl önceye kadar deniz börülcesinin ne olduğunu bile bilmiyorduk. Ege lezzetleri İstanbula geldikçe haberimiz oldu. Ben her İzmire geldiğimde geriye koliyle dönüyorum. Peynirimi hep buradan alırım. Hangi mevsimde geldiysem ona uygun sebzeleri kolileyerek İstanbula götürürüm. 20 milyonluk şehirde yaşayınca Ege yeşilliği bulmak gerçekten de çok zor oluyor dedi.
KEMİK SUYUNA TARHANA ÇORBASI!
Soğuk kış günlerinde İzmirlilerin hasta olmaması için öneride de bulunan Ayfer Yavi, Soğuk algınlığına önlem olarak yenmesi gereken besinlerden, İzmirde kadınların evlerinde kendi yaptıklarını bildiğim, tarhana çorbası öneririm. Ancak kemik suyuna tarhana çorbası. 6 aylık bebeklerden başlayarak her yaşta bireye iyi gelir, çok önemli bir besin kaynağıdır, bağışıklığı çok güçlendirir. Ayrıca İzmir Urladan kitabımızda bir Girit böreği tarifini de öneririm, sütlü tatlılarda kış için idealdir dedi. n HABER MERKEZİ