Kurban fiyatları açıklandı

İzmir Kasaplar Odası Başkanı Ceyhan Yücelmiş, kurulan hayvan pazarlarında satışa sunulan küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların kilogram et fiyatlarını açıklayarak kesimlerde ehil olan kasapların seçilmesi için duyarlı olunmasını istedi


  • Oluşturulma Tarihi : 25.08.2016 07:54
  • Güncelleme Tarihi : 25.08.2016 07:54
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Kurban fiyatları açıklandı

NİLGÜN TAZE-ÖZEL HABER

Balçova, Konak, Karabağlar, Gaziemir, Karşıyaka, Bayraklı ve Bornova gibi merkez ilçelerde kurban pazar yerleri her yıl olduğu gibi bu yılda kurulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin nerelerde kurban satış ve kesiminin yapılacağı ile ilgili komisyon çalışmaları devam etmekle birlikte belirlenen yerlerin hafta sonuna kadar sonuçlanması bekleniyor.

KORKUNÇ GÖRÜNTÜLER TEKRARLANMASIN

2016 kurban fiyatlarının kilosu büyükbaş kurbanlıklarda 15-16 TL, küçükbaş kurbanlıklar da ise 17-18 TL’den satılacağını söyleyen İzmir Kasaplar Odası Başkanı Ceyhan Yücelmiş, ehil ellerde kesilmeyen hayvanlara dair korkunç görüntülerin bu yıl da tekrarlanmaması için sertifikalı kasapların kurban satış yerlerinde hazır olacağını söyledi. Yücelmiş, “Her sene kurban satış pazarlarına ustalık ve kalfalık belgesi olan kasaplar gönderiyoruz. Televizyon ekranlarından izlediğimiz kurbanlıkların kesimine ait insanlık dışı vahşi görüntüler maalesef kendini kasap zanneden bu ehil olmayan insanların ellerinden çıkıyor. Hayvanların can taşıdığını ve mümkün olan en acısız yolla kesilmeleri gerektiğini biz oda olarak her fırsatta hatırlatıyoruz” dedi.

“ACELEYE GEREK YOK”

İzmir Kasaplar Odası olarak kurban kesim yerlerine uzman kasaplar gönderdiklerini ve vatandaşların acele etmeden sıraya girerek kurbanlarını kestirmeleri gerektiğini ifade eden Yücelmiş, şu ifadeleri kullandı: “Sıkıntı sokaklar, caddeler ve olur olmaz yerlerde kesim yapmayan çalışan insanlardan kaynaklanıyor. Kurban Bayramı 4 gün süren bir bayram ve 4. gününün öğlen saatlerine kadar kurbanlıklar kesilebilir. Zaman geniş olmasına rağmen, acele edilmesinden dolayı his sahibi olan hayvanlara eziyet ederek kesimler yapılıyor. Özellikle kurbanını kendisi kesmeye çalışan vatandaşlarımıza aileden, köylerde yetişmekten gelen geleneksel kasaplık ruhlarını bir kenara bırakmalarını istiyorum. Hepimizin bir şekilde babası, dedesi kurban kesmiş. Sıkıntı bu kültürden dolayı herkesin kendisini kasap zannetmesinden kaynaklanıyor.”

“ET FİYATLARINDA DÜŞÜŞ BEKLENMİYOR”

Hayvanlara işkence çektirmeden kesimlerinin yapılmasının, sağlıklı kurban yerleri ve yetişmiş elemandan geçtiğini söyleyen Yücelmiş, geçmişte Kasaplar Odası olarak gerçekleştirdikleri projeleri yetkililere ilettiklerini ancak olumlu bir geri dönüşüm almadıklarını iddia etti. Yücelmiş, yaklaşan Kurban Bayramı ve öncesi et fiyatlarında da bir düşüş yaşanmasının beklenmediğini belirterek, “Yapılan darbe girişiminden önce yetkililerin yurtdışından başta küçükbaş olmak üzere canlı hayvan getirterek aile işletmeciliği yapmak isteyen vatandaşlara dağıtacağı gibi bir bilgi vardı. Ancak ülke gündeminin öncelik sırasının değişmesinden dolayı bu projelerin bir süreliğine de olsa rafa kaldırıldığı hissediliyor. Şu an yaşanılan sıkıntılı süreçten dolayı önümüzü maalesef göremiyoruz. Türkiye yurtdışından canlı hayvan ithal etmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi